Сега четете
Мтел получи специална награда от Британския съвет за принос в комуникацията на науката

Мтел получи специална награда от Британския съвет за принос в комуникацията на науката

blog-british-council-office-sofiaТелекомът беше отличен за журналистическия конкурс Mtel Media Masters

Мтел получи специална награда за принос в комуникацията на науката в рамките на Европейската нощ на учените – събитие, което се провежда всяка година едновременно в около 300 града в цяла Европа и по света. Телекомът беше отличен за журналистическия конкурс Mtel Media Masters, който в тазгодишното си издание има допълнителен фокус – научна журналистика. Конкурсът, чието първо издание се състоя през 2010-та, търси най-добрите постижения при отразяване на теми от всички области от нашия живот, повлияни от новите технологии, иновациите и науката. На сцената на открито в двора на Британския съвет вчера, като част от софийската програма на Европейската нощ на учените, директорът „Корпоративни комуникации“ на Мтел Илияна Захариева прие наградата: грамота и плазмена сабя, изобретение на Христо Колев, докторант по химия от Софийския университет.

Младият учен изработил сабята от студена плазма специално за случая, който директорът на Британския съвет Любов Костова използва, за да пожелае на телекома да продължава да се „бори с тъмнината на незнанието“, като чрез Mtel Media Masters насърчава научната журналистика. Пред гостите на събитието Илияна Захариева съобщи, че по покана на Мтел и Британския съвет на 30 октомври у нас за първи път идва неврологът от Оксфорд Сюзън Грийнфилд. Тя ще бъде специален гост на церемонията по награждаване на победителите в Mtel Media Masters, където ще говори за това как технологиите влияят върху мозъка ни и го променят. Крайният срок за подаване на материалите за тазгодишното издание на конкурса изтича на 30 септември. Организатори на надпреварата са Центърът за развитие на медиите и фондация „Медийна демокрация“.

Експертите на неправителствените организации приемат номинираните материали и подпомагат работата на независимото жури, без участието на представител на Мтел, което определя най-добрите журналистически постижения. За Telekom Austria Group: Telekom Austria Group се търгува на Виенската стокова борса от ноември 2000 година. Групата е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 24 милиона клиенти на всички пазари, на които оперира. Към момента TAG оперира в осем държави: Австрия (А1), Словения (Si.mobil), Хърватия (Vipnet), Сърбия и Македония (Vip operator), България (Мобилтел), Беларус (velcom) и Лихтенщайн (mobilkom Liechtenstein). Общият пазар на осемте държави обхваща около 41 милиона жители. В края на 2012 година общите приходи на групата са били 4,33 милиарда евро. За Мобилтел: Мобилтел е водеща компания на пазара на телекомуникации в България, част от Telekom Austria Group.

Вижте и

Днес телекомът с пазарен дял от 39% предоставя своите услуги на над 4,2 милиона клиенти. Компанията има важна роля като двигател на икономиката и обществото с инвестиции, надхвърлящи 2,5 милиарда лева от основаването си през 1995 година. След придобиването на два от най-големите фиксирани оператори в страната през 2011 година, компанията се превърна в цялостен телеком доставчик. Телекомът предоставя на своите клиенти мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет и цифрова телевизия.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре