ae8a9f10a532831cd3a7f5609a1587a7_MПървата за сезона премиера на НАТФИЗ е КОД: САЗОНОВ – по разкази на Аркадий Аверченко и драматизацията на Олга Никифоровна
режисура Албена Георгиева и Стилиян Петров, сценография и костюми Антония Соколова, музика Христо Намлиев, консултанти Василка Бумбарова, Камен Иванов и Мирослава Гоговска. Участват Александра Лопес, Биляна Георгиева, Ванеса Гоцова, Димитър Крумов, Димитър Крумов, Димитър Николов, Ивайло Ангелов, Иван Николов, Калин Пачеръзки, Каталин Старейшинска, Мартин Димитров, Таня Манчева, Тодор Дончев, Цвета Дойчева. Клас проф. Иван Добчев, снимки Венета Паунова и Стефан Стоилов (студенти III курс специалност „Фотография”)

Няма вечна любов!
Вярност няма!
Ама ще кажете: “Жената на Петров цял живот му беше вярна! Жената на Сидоров така си и умря, съхранявайки съпружеската вярност!”. Сигурно има стотици такива случаи, хиляди! Вярно е! Но те не отменят това, което казах. Можете да добавите, че жените на Петров и Сидоров са имали десетки поклонници, че красавецът Иванов е предлагал на тези верни жени цялото си състояние, че умникът Карпов им е доказвал по всякакъв начин, че да си верен е нелепо, че Григориев напразно се е опитвал да заслепи тези жени със своето могъщество и великолепие! Чуйте добре какво ще ви кажа – това са глупости. А Сазонов го е нямало…
Сазонов!
Сега си го измислих, да!
Но Сазонов съществува и живее във всеки град, мръсникът!
Така че, не е сериозно да говорим за верността на най-добрата жена, ако нейната вярност зависи от пристигането на Сазонов в този град или някъде другаде!
Ще кажете: такива Сазоновци трябва да бъдат убивани като бесни кучета! Внимавайте! Вас също трябва да ви убият тогава. Защото вие също сте Сазонов за някоя жена. Така е, бъдете сигурни! Вие също сте Сазонов, който просто още не е пристигнал!
Няма вярност! Вечна любов няма!
В този код сме всички!
Всяка жена и всеки мъж, казвам ви!

ПРЕМИЕРА – 4 октомври (събота) 2014 г., 19.00 часа
Учебен драматичен театър, ул. „Г. С. Раковски” 108 А