viza_nedialkova_4827Интервю с журналистите Найо Тицин и Виза Недялкова

Резюме: Найо Тицин казва, че това което е уникално за тази кампания е, че няма кампания, няма видима предизборна кампания. Припомних си предизборните слогове на шестте партии, които имат шанс да влязат. Питам се какво е общото между тях.

Това са слогани и на леви, и на самоопределящи се десни. Интересно ми е защо толкова се залага на държавата и докъде ще доведе това. Хората чакат някой да ги оправи, каза Виза Недялкова. Кампанията тече от година и половина, всеки който е много активен накрая на един период рискува да прегъне пръчката.

Въпросът е в това, че няма вече чуваемост. Дали има сговор между ГЕРБ и ДПС някакъв, се пита Виза Недялкова. Бойко Борисов трябва да промени поведението си, това е човек който по всяка вероятност се готви да се яви на президентски избори.

Това е, към което гледа Бойко Борисов. Едно от доказателствата за това нещо е, че дори Цветан Цветанов беше пуснат да реже лентички на детска градина, допълва Виза Недялкова. Рисковете за това Бойко Борисов да прави коалиция с Реформаторския блок е, че от цялата кампания. Единствените най-гръмогласни и заявяващи позиция са Реформаторския блок.

Бойко Борисов много по-лесно би се разбрал и с ДПС, и с БСП. Времето изисква един нов начин на поведение, смята Найо Тицин. Виза Недялкова смята, че тези, които се откъснаха от БСП ще имат бъдеще, тъй като БСП винаги е била конгломерат от най-различни хора, с различни възгледи.

Беше крайно време да се диференцират нещата вътре в партията. Тези клонинги са удобен партньор за Бойко Борисов, смята Тицин. Виза Недялкова казва, че не вижда нищо драматично, нито за коалиции, нито за бъдещо време. Има двама усмихнати весели хора – това са Близнашки и Плевнелиев, казва журналистката.
bTV, „Тази неделя”