Сега четете
Има ли място за "син седесарски шут"

Има ли място за "син седесарски шут"

georgi-markovИнтервю с Георги Марков – бивш конституционен съдия и ексдепутат от СДС  /резюме/

Последната година в България няма буря, имаше една агония. Имаше безвремие в институциите. Кампанията изглежда вяла, защото е ясно, че един човек и една партия ще направи рекорд. ГЕРБ ще победи политическите си противници, ще ги победи съкрушително, смята Георги Марков. Разликата между първия и втория ще е много голяма, в България е ясно, че няма друг лидер и друга партия, която да поема отговорността за страната.

Искам ясно да кажа, Борисов има добра интуиция и може да реши какво да направи ако няма 121 гласа. Моето мнение е широко национално съгласие, би било най-добре една широка коалиция – тип Германия, тип Австрия Думат коалиция в България стана мръсна дума. Ако ГЕРБ не получи 121 гласа ще значи че българинът не е наясно със себе си. Спомням си за Костинброд, всички говореха за отлагане на изборите, за манипулация на изборите.

Ако спечели Борисов, а това е сигурно, той този път може да поеме мандата, не да го върне. Да представи в НС персонален състав, структура на МС, даже и програма и да каже – сега ви бия съкрушително, искам да управлявам. Ако искате ме избирайте, ако не – управлявайте. Коалиция между ГЕРБ и БСП е химера, особено след случая Костинброд.

Дали ще направят коалиция с Реформаторите, това е решение на ГЕРБ. Опасностите са жестоки да се коалираш с партия, която не е наясно със себе си, която не може председател да си избере. ГЕРБ не трябва да се проваля с ненадежден партньор в управлението. Бойко Борисов да се учи от Виктор Орбан, търпение е необходимо, казва още Георги Марков. ДПС е политическа реалност, Конституционният съд е казал, че тя може да ги има.

Изключено е да се прави коалиция с етническа партия. ДПС стана нарицателно за лош коалиционен партньор. Няма как политически лидер да тръгне да се самоубива коалирайки си с него. Ако Бойко Борисов се провали реанимация няма.

Вижте и

Няма друг начин, няма друг. Не мога да кажа, че ще се оправим, по-скоро няма да се оправим, това каза накрая Георги Марков.

bTV, „Тази неделя”

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре