bntОбвиненията на Боян Расате, че БНТ дискриминира малките партии, са несъстоятелни. Такава е позицията на Националната телевизия, изразена в писмо до медиите.

Публикуваме текста на колегите от БНТ без редакторска намеса:

” Във връзка с публичните обвинения на председателя на политическа партия „Български национален съюз – Нова Демокрация” Боян Расате за неравнопоставеност на политическите сили по време на предизборната кампания, Българската национална телевизия категорично заявява, че казаното от г-н Расате не отговаря на истината и обвиненията са несъстоятелни.

Г-н Боян Расате участва безплатно в първия голям дебат, организиран от БНТ на 10 септември. Следващите безплатни участия на г-н Боян Расате са на 19 септември и 26 септември в безплатните диспути от гр. Варна и гр. Пловдив, излъчени в рамките на сутрешния блок „Денят започва”. Представители на „Български национален съюз – Нова Демокрация” са участвали в шест безплатни дебата в предаването „Още от деня”, имат и още едно безплатно участие в „Гласоводител”.

Припомняме, че тарифата, по която партиите, коалициите и инициативните комитети заплащат предизборните предавания по БНТ и нейните регионални центрове при произвеждането на избори за народни представители през 2014 година, е определена с Постановление № 252 на Министерски съвет от 22 август 2014 година.

По силата на Изборния кодекс бе подписано споразумение между БНТ и упълномощените представители на партиите, коалициите на политическите партии и инициативните комитети, регистрирани от ЦИК за участие в изборите за народни представители през 2014 година.

Всички документи са публикувани на сайта на БНТ /bnt.bg/, включително и договорът с „Български национален съюз – Нова Демокрация” и всеки може да се запознае тях.”

[spider_facebook id=”1″]