meglena_kunevaНе са се разделили поколенията, смятам че най-здравото у нас е семейството, сподели Меглена Кунева. Българите държим много на образованието си. Ако привлечем чужди студенти, те носят пари тук. Ние правим обратното, изпращаме български студенти навън. Единствените места в които има добри знаци това са информатиката, част от точните науки и медицина, допълва Кунева.

За инициативата на Антони Тренчев, който призова да се седне на детектор на лъжата и да отговорят на въпроса – изкарахте ли пари от политиката? Има двама кандидати от София, Тренчев и Ананиев, и двамата са учили в чужбина и са се върнали в България. Моята задача е да им кажа, това което сте се научили, направете го тук. Смятам, че част о моята роля като политик е да дам възможност да покажат какво са научили.

За сметката за ток, Меглена Кунева казва, че през есента ще бъде по-голяма но се надява, че няма да надвишава 80-100 лева. Заради увеличението на тока, замерянето с яйца не е форма, да се внимава с регулаторите – БНБ, Комисията за енергийно и водно регулиране, Комисията за далекосъобщенията. Те действат върху един пазар, да не вдигат телефона на партийни политици. Всеки който пречи на независимостта на регулатора, работи против смислената политика. Министерство на финансите се опитва да успокои напрежението.

Не е наказателна процедура, която ще почне следващите месеци, процедурата е доста дълга. Когато се стигне до наказателна процедура, има покана, последни предупреждения, след това отива в Европейския съд. Всеки лев, който излиза от българската хазна е чиста загуба, допълва Кунева. По казуса КТБ щях да настоявам за директивата за защитения влог. Хората, за да вярват в една система трябва да знаят, че тази система е гарантирана. В Народното събрание директивата не е правилно преведена, допълва Меглена Кунева.

bTV, „Тази събота”