Ivan_ManchevСветовноизвестното риалити „Кошмари в кухнята” тръгва по Нова ТВ през октомври. Шеф Манчев влиза в ресторанти, които едва оцеляват. Изправя собствениците им пред суровия избор да променят себе си или да затворят вратите на ресторанта си завинаги.

Световноизвестното телевизионно шоу „Кошмари в кухнята“ тръгва в ефира на Нова ТВ. От 08 октомври, всяка сряда, в продължение на десет епизода зрителите ще станат свидетели на невероятни истории, които шеф Манчев открива в ресторанти из цяла България. “Всеки ресторант, в който влизаме, е на ръба на оцеляването и, на практика, пред фалит. Причините за това са най-различни – безобразна хигиена, лош мениджмънт, семейна драма, кризата в обществото или в личния живот на неговите собственици. Моята задача е да ги сблъскам с действителността, дори това да е кошмарно болезнено. В това шоу аз съм строг и безкомпромисен – или се променяш, или затваряш!”

В ”Кошмари в кухнята” Шеф Манчев буквално съблича кирливи ризи, изпира ги и ги простира. От самите ресторантьори зависи дали ще облекат чистите си дрехи обаче, за да променят и своя живот, и живота на своя ресторант. „Успявам много бързо да видя проблемите в един ресторант, намирам решения за развитието му и правилното му функциониране, но само неговият собственик може да реши дали ще следват моите препоръки или ще продължи надолу към пълна гибел на своя бизнес. В един от епизодите например, зрителите ще видят как затварям ресторант, за да го изчистя, защото е пълен с хлебарки. Хлебарки в храната! Представяте ли си?” – споделя още шеф Манчев.

Българският ресторант е като голямо семейство – казват от екипа на “Кошмари в кухнята” – тук хората прекарват 12-часови смени заедно, понякога 7 дни в седмицата, на Коледа, на рождения ден на детето си. „Кошмари в кухнята“ е драматично риалити не само за малкия бизнес и неговите успехи и провали, но и огледало на личния ни живот, с всичките му мечти и разочарования, с болката и смеха през сълзи, с проблемите на няколко поколения под един покрив. В кухнята и касата на българския ресторант виждаш всичко, което се случва с обществото ни през последните 24 години.

И още. Ресторантският бизнес може да бъде изключително атрактивен и бляскав външно, но всъщност е труден за управление, защото неговото оцеляване е свързано не само с елементарна хигиена, със стандарти за качеството на храната и обслужване, но и с хармония в отношенията между неговия персонал. С помощта на практически съвети, но и много говорене, лично отношение, и понякога психологическа терапия, „Кошмари в кухнята” показва, че ако се положат нужните усилия и осъществят сериозни промени, то бизнесът може да оцелее, макар и в криза.

“Кошмари в кухнята” е вътрешна продукция на Нова ТВ.

ЗА ШОУТО
Създател на телевизионния формат “Кошмари в кухнята” (Kitchen’s Nightmares) е световноизвестният шеф Гордън Рамзи, който превръща живота на английски и американски ресторанти в истински кошмар, за да ги издърпа от дъното на тоталния провал и да ги облече в 5-звездна слава. “Кошмари в кухнята” стартира във Великобритания през 2004 г. по Channel 4. Печели сърцата на зрителите и взима награда ЕМИ за дебют. Оттогава риалити шоуто обикаля цял свят – Франция, Италия, Испания, САЩ, Украйна, Швейцария, Германия, Полша и Финландия. Първият епизод в САЩ е гледан от 5,7 милиона зрители.
Освен шеф Рамзи, който тази година се оттегли като водещ на предаването, в различните държави негови водещи са безспорни кулинарни авторитети като носителите на звезди „Мишлен” Кристиан Рейч (Германия) и Филип Ечебест (Франция), както и неповторимата телевизионна водеща и кулинарен експерт Магда Геслер (Полша). В България, тежката задача на експерт се пада на познатия от „Черешката на тортата“ – Иван Манчев, който през годините доказва себе си не само като изключителен готвач, но и като сериозен мениджър.

ИВАН МАНЧЕВ
Иван Манчев е от малкото истински експерти в ресторансткия бизнес у нас. Освен че създава три свои ресторанта, той е търсен от индустрията като консултант за обучения и разработване на заведения. Шеф Манчев е минал през всички стъпала на професионалното развитие. През 1993 г. започва работа в “Кемпински – Хотел “Зографски”, където трупа опит и усъвършенства тънкостите на професията. Не след дълго става главен готвач на хотела. Специализирал е в Германия и Швейцария в ресторант със звезда “Мишлен”, основател е на “Българската асоциация на готвачите”. Днес собственик на верига ресторанти “Кактус”.

„Кошмари в кухнята“ от 08 октомври, 22:00 часа само по Нова ТВ.

[spider_facebook id=”1″]