jeliu-jelevПолитиците ни нямат опит за управление в демократични условия. Това каза в сутрешния блок на ТВ7 „Добро утро, България” Жельо Желев, президент на България в периода 1990-1997 година. Политиката е мръсна работа, когато политиците я направят такава. Но и по принцип тя си е тежка и неблагодарна работа. Често пъти тя завършва с убийства, в зависимост от режима. Политиците ни нямат никакъв опит да управляват държава в условията на демокрация.

По-лесно е в диктатура с пищова, отбеляза Желю Желев. Относно предстоящото управление бившият президент смята, че винаги може да се направи коалиция. Коалиция винаги може да се направи, стига да е с подбрани хора, които ще вършат работа и се отнасят сериозно към обществената работа.

Българският характер не е чак толкова лош, колкото мислим. Дори е добре, че нашите политици, художници, писатели критикуват националния характер. В другите народи тая работа – да бичуваш лошите страни на националния характер, не е толкова добре застъпена, каза Желев.

ТВ7, „Добро утро, България”

[spider_facebook id=“1″]