starhelС признанието, че в. “Стършел” е негов любим вестник проф. д-р Вили Лилков каза “Добре дошли!” на неговия сегашен главен редактор  Михаил Вешим и на ексглавния му редактор Йордан Попов във Видин.

“Те са ту к, за да се срещнат с обществеността на града, защото “стършелите” имат намерение следващият брой на вестника да бъде посветен на нашия град и на Северозападния регион. Очакваме тази вечер да чуем интересните истории, които вие ще разкажете, за да ги прочете България.

Не е тайна, че “Стършел” подкрепя Реформаторския блок и по-точно моята предизборна кампания във Видин – и с гостуването на изложбата на карикатуристите Генчо Симеонов, Велин Андреев, Ивайло Нинов и със специалния подлистник в броя си от 19 септември, и с посещението си тук”, каза водачът на листата на Реформаторския блок във Видинския избирателен район проф. д-р Вили Лилков. Той представи своите подгласници – Полина Кирилова, д-р Вилхелм Елисееб, Момчил Станков, д-р Пламена Каменова, Михаил Михайлов и Наталия Милкова с думите, че това е листа, съперничаща на най-добрите в страната, защото съчетава и образование, и експертиза, и познаване на местната власт.

В духа на любимия сй вестник проф. д-р Вили Лилков даде тон на срещата, като сам разказа забавна история, достойна за неговите страници. “По време на честването на 1300-годишнината на българската държава, от културното министерство дошли да проверят какво се прави във Видин – родното място на Жул Паскин. Заедно с представител на местната власт, проверяващите посетили родната му къща, в която живеели някакви наематели и попитали една от тях: “Това ли е къщата на Жул Паскин?”. А тя отговорила: “Това е къщата на Жулфонд!”. Не по-малко забавни бяха и историите, които разказаха Михаил Вешим и Йордан Попов, някои от които могат да се прочетат в книгите им “Английският съсед”, “Рускиятсъсед”, “Нашингтон”, “Когато бях капитан”, “Най-честните мошеници на света” и “Персефона, усмихни се!”.

“В. “Стършел” не се ангажира пряко с политика, подкрепата за проф. д-р Вили Лилков е изключение. Защото той е многодеенчовек, доказал многократно с работата си като зам.-председател на столичния общински съвет какво може и трябва да се направи. Ще го докаже и като народен представител от Реформаторския блок, чиято програма е да реформира тази нереформирана вече 25години държава”, каза Михаил Вешим. А Йордан Попов сподели, че в. “Стършел”, създаден през 1946 г., е единственият, койтбнесиесменил името и че днес се отличава от другите вестници по липсата на простотии и по чистотата на езика си. “Чувството за хумор е божи дар, но то може да се възпитава. Нека оптимистично и с чувство за хумор да гледаме на нещата от живота”, посъветва Йордан Попов.
Всъщност, на това ниучи-и 6. “Стършел” бяха повече от убедени присъстващите на тази интересна и нестандартна предизборна среща с кандидатите от листата на Реформаторския блок видинлии. Учи ни и личната предизборна програма на проф. д-р Вили Лилков за неговия роден град и доброто на неговите съграждани.

Любословие по в. Видин | стр. 1; 3 | 23.09.2014

 

ШеКеразади от в. „Стършел”

ШеКеразади от в. „Стършел”Приключи конкурсът за женско остроумие “Шекеразада, разкажи ми!”. Той бе толкова продължителен, че докато течеше, една участничка почина, една се омъжи, а две станаха баби. Общият брой на…

Жилещ 1 април в редакцията на в. “Стършел”

Жилещ 1 април в редакцията на в. “Стършел”На 1 април отбелязваме Деня на хумора, шегата и лъжата. Любословие поздравява читателите си с тройно интервю в редакцията на в. Стършел.  В този специален за тях ден  Андрей Велчев посети редакцията…