Опашка от вложители пред КТББНБ и прокуратурата не правят нищо в Корпоративна търговска банка (КТБ), защото се прави опит от целия период, в който банката е затворена, полза да извлекат кръговете около Доган, Пеевски и Цветан Василев, заяви в “Добро утро, България!” Радан Кънев от Реформаторския блок. Той беше категоричен, че държавното обвинение е в тежък конфликт на интереси по този случай, защото съвсем прозрачно участва в атаката срещу банката и е очевиден играч в този процес.

Вчера Реформаторите поискаха казусът КТБ да бъде незабавно поет от Специализираната прокуратура, а главния прокурор Сотир Цацаров незабавно да се дистанцира от работата по случая, за да бъде разследвана и собствената му дейност, свързана с развитието на скандала. 97% от кредитите на КТБ са съсредоточени в малък брой юридически лица, част от които са кухи. Над 1/3 от тях нямат нито един служител. За да се заметат следите на парите, няма как да не бъдат извършени престъпления.

Всички пари могат да бъдат проследени, но това не се прави, защото страшно много от кредитите и депозитите са политически обвързани. Ако се разрови по-дълбоко, може да се окаже, че водят и към БСП и ГЕРБ, отбеляза Кънев, базирайки се на данни, с които РБ разполага след поръчана от тях финансова оценка на случващото се в КТБ.  Прокуратурата да тръгне след престъпленията, а не да дава акъл за оздравяването на банката, призова той и добави, че следващият управител на БНБ трябва да е чужденец.

ТВ7, „Добро утро, България”

[spider_facebook id=”1″]