Сега четете
„Отчуждение“ на Милко Лазаров в селекцията на престижните Европейски филмови награди

„Отчуждение“ на Милко Лазаров в селекцията на престижните Европейски филмови награди

bntПродуцираният от Българската национална телевизия дебютен филм на режисьора Милко Лазаров – „Отчуждение“ влезе в селекцията на престижните Европейски филмови награди. Церемонията по връчването на призовете, които мнозина сравняват с американските „Оскар“-и, ще бъде на 13 декември в Рига.

„Това поредно признание е чест за мен и за целия екип, който създаде „Отчуждение“, още повече, че е признание, което идва от самата гилдия. За мен успехът, който пожъна филмът, се дължи на това, че в него има харизма – и явно тя е била усетена и от зрителите, и от колегите“, коментира Лазаров.
Българската лента бе селектирана от комисия, съставена от филмови експерти, които избраха 50 филма от 31 европейски държави. Филмите, които ще бъдат номинирани за 27-ите Европейски филмови награди, ще станат ясни на 8 ноември в Севиля. За призовете гласуват само членове на Европейската филмова академия, които са режисьори, сценаристи, актьори и т.н.
Още с появата си „Отчуждение“ предизвика интереса и признанието на филмовата гилдия и бе представен на едни от най-престижните кинофоруми на Стария континент.
През юни тази година драматичната творба на Милко Лазаров взе най-важните награди на Българската филмова академия – в категориите за най-добър режисьор и дебют, както и за монтаж. Той бе първият български филм от 20 години насам, селектиран за 70-тото юбилейно издание на кинофестивала във Венеция. Гилдията присъди две отличия за него – специалната награда „Европа Синемас лейбъл“ и наградата за най-добър режисьор от Федерацията на европейските критици за Милко Лазаров.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре