Сега четете
Защо Цветан Василев се яви в полицията в Белград?

Защо Цветан Василев се яви в полицията в Белград?

 ognqn-stefanovАз и вчера обясних – предава се човек, който се крие и се предава в момент, в който вече няма как да се крие. При явяването човек не се крие и ние отдавна демонстрирахме и декларирахме къде се намира господин Василев и това стана по неговото лично настояване. В един конкретен момент, когато се разбра, че го търсят властите в Сърбия, той се яви с адвокат съвсем доброволно пред тях. Това каза в сутрешния блок на ТВ7 „Добро утро, България” адвокатът на Цветан Василев Христо Ботев. Ако не бяха държавни институции, прокуратурата и БНБ щяха да се наричат организирана престъпна група, защото действат точно като такава, заяви от своя страна адвокат Николай Хаджигенов.

По думите му цялата история с издирването на банкера Цветан Василев, който вчера се яви в полицията в Белград, е пълен цирк и няма нищо общо с правото, а на базата на доказателствата, които ще бъдат изпратени от наша страна, няма съд, който да го задържи. Ако документите не са годни, съдът в Белград трябва да откаже екстрадиция и Василев ще си остане в Сърбия, докато нашите власти най-накрая не кажат, че този човек може да се прибере и да работи, без да бъде вкарван в ареста, коментира също така адвокат Христо Ботев.

Юристът смята, че или някой иска да държи собственика на Корпоративна търговска банка далеч от България, или нашите властимащи са толкова недалновидни, че не желаят тази банка да се оздрави. Според журналиста Огнян Стефанов такъв интерес имат кръгът „Капитал“ и кръгът около ДПС. Хаджигенов отбеляза, че Василев има всички основания да съди държавата в Страсбург и би бил изненадан, ако не го направи.

Вижте и

ТВ7, „Добро утро, България”

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре