Сега четете
Броени дни до стартa на най-трудото планинско състезание

Броени дни до стартa на най-трудото планинско състезание

5207e36b97496_largeРекорден брой участници, 45 отбора от по двама души, общо 90 спортисти, ще участват в петото издание на XCo Adventure Cup, организирано от XCoSports. Екстремното състезание на България ще се проведе от 19-ти до 22-ри септември и отново ще подложи на изпитание волята и издръжливостта на участниците.

Стартът ще бъде в в гр. Копривщица, на 19-ти септември от 9.00 ч.

Трасето за състезанието започва там и ще преодолее значителни трудности в Средна Гора и Стара Планина. Състезателите традиционно ще научат точния маршрут минути преди старта, като в момента се знае само дължината му – над 200 км. В гр. Копривщица ще бъде организиран бивак, където жителите и гостите на състезанието ще могат да наблюдават подготовката на отборите и тяхното придвижване.

Освен, като най-трудната планинска надпревара в България, състезанието вече се е доказало и като едно от най-иновативните. Отборите отново ще бъдат снабдени с уреди, които позволяват проследяване на движението в реално време по картата на трасето в сайта на състезанието – http://www.adventure-cup.xcosports.com. В продължение на 3 дни и 3 нощи всеки потребител онлайн ще може да следи движението на 45-те точки върху картата, за да знае как се придвижат през различните препятствия на състезанието.

Чрез официалния хаштаг на събитието – #adventurecup2014 – онлайн потребителите ще могат да следят новините и да споделят мнения и въпроси в социалните мрежи. Желаещите да видят истинския екшън от състезанието, ще могат да гледат всяка вечер след 21 часа видео с най-интересните кадри от деня. Допълнително ще бъдат монтирани и уеб камери в бивака на състезанието.
Включените етапи тази година са бягане – 100 км, колоездене по асфалт и планински пътища и пресечен терен – 100 км, скално катерене/спускане, плуване – 1 км, стрелба с лък и ориентиране, което е неизменно при придвижване по трасето.
Състезанието е отворено за всеки, който има добра физическа подготовка, умее да работи с карта и компас, да се придвижва сигурно в планински терени.

Вижте и

Екипите са от двама души, като изключително се залага на партньорството – никой не може да финишира сам, нито да се отделя от съотборника си на повече от 100 м по време на надпреварата.
Наградният фонд е осигурен от магазини за фототехника Photopavilion, магазини за велосипеди Scott и аутдор магазин Basecamp. Подкрепа оказаха Spetema, Унифарм, Siven, Банкя, а директното проследяване се гарантира от Loggator.
За екипировка за различните етапи се погрижиха партньорите от Българска Федерация Ориентиране, Спортен клуб „Джамбо -2006”, „Воден хоризонт”, OXO, KSP Gradina и спелео клуб „Приста Русе”. За помощ при етапите с катерене и за професионално съдийство помага Алпийски клуб „Млад дихател”.

Регламент за състезанието, видео и снимки от изминалите четири издания на XCo Adventure Cup можете да намерите на уебстраницата на състезанието http://www.adventure-cup.xcosports.com.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре