Преглед на печата 14.09.2014

pregled na pechata„Стандарт“: Брюксел плаща 6% от щетите след пороите България ще получи само 6% от стойността на щетите от наводненията като помощ от Брюксел. Това съобщи вицепремиерът и министър по управление на европейските фондове Илияна Цанова по Дарик радио. Страната ни е подала апликационна форма към фонд „Солидарност“ за 302 млн. евро, но в тази сума не са включени пораженията от потопа в Мизия, защото още не са оценени, обясни Цанова.

В апликационната форма не са калкулирани и последствията от наводненията в Бургас, Берковица и Сливен в началото на септември. По предварителни данни потопът е нанесъл над 6 млн. евро в Мизия и над 1.5 млн. евро по отделно в останалите общини. България може да получи помощта по заявените щети в следващите три месеца. 800 млн. лв. са неразплатените средства към общините по започнали проекти от спряната европрограма „Околна среда“, съобщи министър Цанова. Среща. „Стандарт“: Ердоган прие Лютви Местан Среща между президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и лидера на ДПС Лютви Местан се е провела в петък в Анкара.

Според местни медии разговорът е продължил около час при закрити за журналистите врати в резиденцията „Чанкая“. На срещата с турския президент, освен председателят на Движението за права и свободи, са присъствали и зам.-председателят на партията Рушен Риза и кандидатите за народни представители Хюсеин Хафъзов и Шабанали Ахмед, председател на Висшия съвет на мюсюлманите в България.

Това е първата среща на Ердоган с лидера на ДПС, отбелязват местни медии. КТБ. „Труд“: Иван Искров: Невинен съм! Виновни са политиците Политици, синдикати и експерти са всъщност виновни за случващото се с Корпоративна търговска банка (КТБ), защото „създават усещане за неуправляемост на процеса“ и „усещане за непредвидимост“.

Това пише в отворено писмо до лидера на ГЕРБ управителят на Българската народна банка (БНБ) Иван Искров. Според него не той е виновен, защото централната банка е колективен орган с управителен съвет и няма как да е направил „прибързани и противоречиви изявления“. Бойкот. „Монитор“: СДС и Кунева изоставят Кънев СДС и ДБГ няма да отидат на насрочената за днес конференция на Реформаторския блок, на която лидерът на ДСБ Радан Кънев се надяваше да бъде посочен за едноличен лидер на обединението.

„Бихме отишли единствено за откриването на предизборната кампания и за нищо друго“, уточни пред „Монитор“ лидерът на СДС Божидар Лукарски, който също се бори за шеф на блока. „Провеждането на форум на практика само за избор на председател на блока три седмици преди предстоящите парламентарни избори ще доведе единствено до конфликти и впоследствие по-слаби резултати.

Вижте и

В така създалата се ситуация изборът на когото и да било би довел само до демотивация на голяма част на членовете и симпатизантите на партиите в блока“, написаха още в съвместна декларация СДС и ДБГ на Меглена Кунева. Мярка.

„24 Часа“: Съдът остави за постоянно в ареста полицая, който уби бебе в Крушевец Граничният полицай Костадин Стоянов, който уби 11-месечно бебе в с. Крушевец, остава за постоянно в ареста. Това разпореди днес състав на Окръжния съд в Бургас. Обвинението е квалифицирано като тежко заради това че той е навлязъл в насрещното движение и след това се е качил на тротоар.

В него се казва, че водачът е пил, но няма квалификация, че катастрофата е извършена в пияно състояние, тъй като кръвната проба е под 0,5 промила. Прокурор Маджаров съобщи, че през 2004 година Стоянов отново е хванат да шофира след употерба на алкохол.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре