Новата Еврокомисия. Ресор „Бюджет” за България. Ексклузивно интервю с Кристалина Георгиева за „Денят започва”

kristalina-georgiewa„Честито на страната ни! Ще бъда вицепрезидент с отговорност за бюджет и човешки ресурси. Ще отговарям и за финансовия контрол. Мисля, че направих много за България – когато започнах висяха парите за Дунав мост 2, тогава направих предложение и ние сега имаме този мост. Аз ще правя всичко възможно европарите да работят по-добре за всички европейци и за всички българи. При нас няма недостиг на пари от ЕС, а имаме проблем с усвояването.
Ще помагам за това България по най-добрия начин да усвои тези пари, заяви интервю за сутрешния блок на БНТ „Денят започва” Кристалина Георгиева, която беше номинирана за зам.-председател на ЕК и еврокомисар по бюджет и човешки ресурси в новата комисия.От първия момент, когато се видяхме с Юнкер, с него се разбрахме, че аз ще управлявам точно този ресор и че ще бъда негов заместник, каза още тя, коментирайки спекулациите за различните ресори, които тя имаше шанс да поеме.

Надявах се да има 10 дами в новата комисия. Трябва да има по-голямо представителство на жени в управлението. Не мисля така, защото ме води феминизъм, а защото смятам, че трябва да има баланс в използването на всички човешки ресурси, независимо от пола, коментира още Георгиева.Можем да си пожелаем в следващата комисия председателят й да бъде българин. Тези високи постове помагат на България, завърши българският еврокомисар.

БНТ „Денят започва”

Вижте и

[spider_facebook id=“1“]

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре