Преглед на печата 11.09.2014

Преглед на печатаКабинетът харчи на поразия, изчислява днес вестник „Труд“. Допълнителни разходи за 780 млн. лв. одобри служебният кабинет вчера. С тях ще се надуе дефицита и поредната актуализация на бюджета ще е неизбежна. Но ще я гласува следващия парламент. Сигурно е например, че плащането на пари по спрени европрограми ще увеличи дефицита над разрешените сега 1,8% от БВП. Именно за тях отива най-голямата част от сумата, одобрена вчера – 750 млн. лв. С тях ще се извършат плащания по проекти от програмите “Околна среда” и “Регионално развитие”, които са изцяло или частично замразени от Брюксел. 

Проблемите на КТБ отгново сана дневен ред в „Труд“. Оманският държавен резервен фонд работи с българското правителство в опит да разреши проблемите в Корпоративна търговска банка, съобщи президентът на фонда пред Ройтерс, цитиран от българския вестник. Дарвиш Ал Балуши, който е също министър по финансовите въпроси на Оман, каза само: „Самата банка няма никакви проблеми, свързани с финансовия й статут, активите или представянето й. Те са свързани с правителството и регулаторите в страната“, изтъкна Ал Балуши, без да дава повече подробности. Оманският държавен фонд е вторият най-голям акционер с дял от около 30% в КТБ. 

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева ще бъде сред най-влиятелните фигури в новата Еврокомисия, където ще е зам.-председател и ще отговаря за ресор „Бюджет и човешки ресурси“, прогнозира вестник „Сега“. „ЕК, която ви представям, е политическа, динамична и ефикасна, готова да даде нов тласък на Европа. Разпределих портфейлите между личности, а не между страни. Изкарвам 27 играчи на терена. Всеки от тях ще изпълнява конкретна роля. Това е печелившият ми състав“, заяви Юнкер.

Смолянската полиция започна проверка по сигнал, че в местен хотел функционира медицински център, в който се лекуват тежко болни чужденци, съобщава „24 часа“. Сигналът е подаден от директора на Регионалната здравна инспекция. Имало данни за прилагане на неконвенционални начини за лечение на пациенти, без правоспособност и регистрация. Медицинският център работел в хотел „Пърл Лодж“, собственост на англичани, и приемал тежко болни чужденци без регистрация за такава дейност.

Кои са кварталите и улиците в София, към които най-често се насочват автокрадците, обирджиите, джебчиите и грабителите? За това може да прочетете още в „24 часа“.
Това става ясно от карти на най-опасните райони в столицата, които вчера СДВР и МВР за първи път публикуваха на интернет страниците си. На тях всеки софиянец може да провери дали жилището или работното му място попадат в предпочитан от бандитите район.

КАТ глоби 206 397 нарушители по-малко, след като съдът забрани използването на мобилните камери, изчислява „Монитор“. Цели 119 хил. от тях е трябвало да бъдат санкционирани за превишена скорост – нарушение, което  продължава да е основна причина за катастрофите. Цифрите са за първите шест месеца на годината в сравнение със същия период на миналата. Статистиката показва, че заради висока скорост са станали почти 40 процента от катастрофите са загинали 144 души.

Първият учебен ден в страната ще мине под знака на пострадалите от наводненията, пише „Стандарт“. Родители, ученици и учители от десетки училища ще даряват пари за пострадалите вместо цветя на преподавателите. Към идеята, лансирана първоначално от шуменското СОУ „Сава Доброплодни“, вчера се присъедини асоциацията на частните училища. Тя отправи призив към всички свои членове за подобни дарения. Идеята е на 15 септември на входовете на училища и детски градини да бъдат поставени урни, в които децата да пускат сумата, предназначена за цвете на любимия учител. Набраните средства ще бъдат преведени на основно училище „Цанко Церковски“ в Мизия и ще бъдат предназначени за обзавеждането на една класна стая за първи клас.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре