koi_protestna_akciaСайт, който копира адреса на този на “Протестна мрежа”, агитира за БСП. фалшификатът е създаден в края на август и е регистриран на името на червения активист Стефан Бъчваров.

Оригиналният сайт на “Протестна мрежа” е на адрес p r o t e s t n a m r e j a . b g , а ментето – на p r o t e s t n a m r e j a . c om .
Единственото общо между двата сайта е откраднатото име на организацията, създадена от демонстрантите от #ДАНСуипте. Дизайнът на двете страници е напълно различен, както и съдържанието им.

На фалшивия адрес тече предизборна агитация за кандидат-депутати от БСП, сред които е и Борис Цветков, който стана известен през октомври миналата година с опитите му, заедно с Нина Гергова и още няколко червени симпатизанти, да нахлуе в окупирания от студенти Софийски университет и да провокира насилие. В горния десен ъгъл на сайта-менте има и няколко петолъчки. Пред OFFNews блогърът Асен Генов, който е част от “Протестна мрежа”, обясни, че въпросният сайт protestnamreja.com, няма нищо общо с тяхната организация и е категоричен, че ПМ не подкрепя БСП по никакъв начин. “Ясно е, че това се прави с цел злепоставяне. Искат да объркат хората”, каза Генов.

ПМ все още няма официална обща позиция по темата, но Генов обясни, че обмислят и юридическа защита. Имаме начин да защитим юридически името “Протестна мрежа”, но ни се иска все пак да се разберем, обясни Генов.

[spider_facebook id=”1″]