Асен ЙордановСтатията в сайта ни „НАГЛО, ВАНЬО! ЛЪЖЕШ!” беше по повод последното гостуване на Ваньо Танов в БТВ, в което той изказа няколко неистини относно протокола за проверка от страна на митниците в складовете на Мишо Бирата и констатациите на прокуратурата относно него. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Асен Йорданов, журналист, собственик и директор на сайта „Биволъ”.

Ние през 2011 година поискахме от митниците и господин Танов протокола относно проверката, но това ни беше отказано. Осъдихме ги на най-високо ниво в съда и в крайна сметка ни беше присъдено да получим този протокол. В него на едно място имаше заличено с бял маркер място, на което смятаме, че е било записано името на лице, което е възпрепятствало въпросната проверка. Прокуратурата разследва дали е изтекла държавна тайна относно случая с тази проверка на митниците, а не разследва по същество дали заради намесата на определени лица въпросната проверка е била възпрепятствана, каза журналистът. Асен Йорданов изрази задоволството си, че след три години съдебни битки най-сетне е бил постигнат пробив и от „Биволъ” най-сетне ще може да се запознаят с оригиналния документ относно проверката на Агенция „Митници”.

В протокола относно проверката в склада на Мишо Бирата е записано, че уредите там са били пломбирани по правилник и единствено е имало минимална дейност, за да не се прекратява изцяло работата там. Това каза от своя страна директорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов. Той беше категоричен, че никой не е повлиявал по някакъв начин на проверката на Агенция „Митници”. В документа никъде няма заличени места, а просто на едно от местата, тъй като е бил ударен вече печат на документа името е написано след въпросния печат. Ваньо Танов изрази готовност и покани представители на „Биволъ” и журналисти да отидат още днес в агенцията, за да се запознаят с оригиналния документ относно проверката на митниците в складовете на Мишо Бирата, за да се изясни истината по казуса.

БТВ, „Тази сутрин”
[spider_facebook id=”1″]