Сега четете
Четири нови сериала в ефира на БНТ1 в началото на есента

Четири нови сериала в ефира на БНТ1 в началото на есента

BNT_NA GRANITZATA_Filmmaking_1Политически трилър превзема ефира по време на предизборната кампания

Четири нови сериала стартират в ефира на БНТ1 в началото на есента. Националната телевизия е подготвила селекция от три чуждестранни и една авторска поредица, с които ще прикове вниманието на зрителите още в началото на този месец.

От понеделник /8 септември/ екрана на БНТ1 ще превземе колумбийската поредица „Светиците“. Сериалът, прочут като латино версията на „Сексът и градът“, разказва за живота, приключенията и любовта на четири приятелки. Три от тях са към края на 30-те, а четвъртата е навлязла в 40-те си години. Лъжи, изневери и интриги са заплетени в сюжета на 121-серийната поредица, която ще се излъчва от понеделник до четвъртък от 17:00 часа. Режисьор на „Светиците” е Хуан Карлос Баскес, а в ролите са известните актьори Кати Саенс, Маргарита Оптега, Каролина Куерво, Жаклин Аренал и други.

Два дни по-късно – на 10 септември – в ефира на БНТ1 стартира политическият трилър „В сянката на властта“. Премиерата на първия епизод от шестсерийната поредица е с начален час 21:00 часа. След като предизвика широк обществен дебат с оригиналния сериал „Четвърта власт“, националната телевизия отново ще поведе зрителите на вълнуващо пътешествие в задкулисието на политиката. Премиерата на филма в България съвпада с предизборната кампания за народни представители.

Carole Bouquet, Nicolas Marié, Aure Atica, Olivier Rabourdin

Сюжетът на „В сянката на властта“ се заплита ударно от самото начало – президентът на Франция става жертва на бомбен атентат. Предстоят предсрочни президентски избори, чиято подготовка е заплетена в игри за власт, предателство, омраза и любов. Кой е по-силен – политиците или екипите, които подготвят техните кампании – това е само един от въпросите, чиито отговори търси сериалът.

„В сянката на властта“ е една от най-новите европейски продукции, с изключителен успех във Франция. Българската националната телевизия ще излъчи и двата сезона на хитовата поредица.

Вижте и

В 22:00 часа в петък /12 септември/ на екрана на БНТ1 се завръща криминалната поредица „Инспектор Валандер“ с втория си сезон. Зрителите отново ще видят любимия си инспектор и неговите интригуващи случаи в новите три серии. Поредицата, с участието на звездата на британското кино Кенет Брана, е съвместна продукция на Великобритания, Швеция, САЩ и Германия.

В началото на октомври по БНТ1 ще бъде премиерата на дългоочаквания сериал, продуциран от националната медия – „На границата“. Сценарият на дълго подготвяната историческа поредица е създаден по военните разкази на Йордан Йовков и е посветен на 100-годишнината от Първата световна война. Сценарист на филма е Димитър Стоянович, режисьор Станимир Трифонов, а изпълнителен продуцент – Пламен Йорданов.

„На границата“ преплита по оригинален начин откровенията на Йовков, споделени в писмата му от времето, когато е бил мобилизиран в Беломорска Тракия, със съдбата на едно съвременно 17-годишно момче от дом за изоставени деца. Младежът открива писмата на писателя и така „на границата“ приближава два свята, отдалечени един от друг от почти столетие. В главната роля дебютира младият актьор Мартин Димитров, който има своето историческо противостояние в образа, пресъздаден от Димо Алексиев. Във филма участват още Борис Луканов, Валентин Танев, Николай Урумов, Илияна Коджабашева, Дарин Ангелов, Росица Обрешкова и други.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре