lovechОбщина Ловеч търси фирма, която да направи “интерпретативни програми” и промоционална кампания за реклама на градската баня “Дели Хамам” и крепостта “Хисаря”, става ясно от проверка в европейския регистър на обществените поръчки TED. За целта общината е подготвена да плати малко под 540 хил. лв., които идват по оперативна програма “Регионално развитие”. Институцията планира четири дейности: разработване на интерпретативни програми; промоционални дейности – изработване на макет, фигури на войни и пана с исторически данни; организиране на събитие и създаване на уебсайт.

За първия проект е определен найголям бюджет. Ловеч ще плати до 300 хил. лв. без ДДС за “уникален аудиовизуален спектакъл от светлинни етюди, игрални епизоди и звуков дизайн, реализиран по видеоспособ и тиражиран на дигитален носител”. Целта е общината да се сдобие с филмчета, които да се използват в двете исторически забележителности. Любопитен детайл е, че в презентациите трябва да “има небе, облаци, дъжд, буря, мъгла, мараня, слънце, които да могат да се презентират на купола на банята”. За крепостта пък от градската управа са планирали “реализиране на ритуал “Болярска сватба”,” като за целта изпълнителят на обществената поръчка ще трябва да осигури средновековни: помощна масичка, наметала, женска туника, корони и др.

Втората дейност по проекта е за “промоционални дейности” – изпълнителят ще може да използва до 134 хил. лв. без ДДС за изработване на макет на историческите обекти, две кукли на воини с височина 1,9 метра и шест пана с историческа информация. Проектът включва и събитие за създаване на “позитивна нагласа от страна на туристите” с кетъринг (“коктейл тип шведска маса – бяло/червено вино, шампанско, минерална вода, безалкохолни напитки, топли и студени предястия, ядки, дребни сладки/петифури, плодове, включително осигуряване на прибори, обслужващ персонал”) за 10 хил. лв.

На последно място общината търси и фирма, която да направи сайт включително проучване, анализ, собствена система за управление на съдържанието и дизайн, за 4000лв. Фирмите ще имат 60 дни, за да изпълнят всички тези дейности.

 Любословие по в.Ловеч прес 08.09.2014

[spider_facebook id=”1″]