Koritarov_fault004Интервю с Георги Коритаров и Петко Георгиев. В новата рубрика на предаването зрителите определят темата, по която Георги Коритаров и Петко Георгиев ще разменят аргументи. Преди това обаче чрез жребий се избира кой ще защитава тезата „за” и кой „против”.След това отново зрителите определят печелившият от двубоя.

Темата днес бе „Заплаха ли е Русия за България”.
За Георги Коритаров заплаха за България е политиката на конкретно управление, а политиката на Путин е заплаха, защото през 2007г. на една международна конференция по сигурността в Мюнхен руският президент е произнесъл реч, която е предизвикала световен скандал. В рамките на тази реч той просто казва „Ние сме велика сила. Искаме да ни третирате като такава. Искаме да направим многополюсно световно политическо пространство”, посочи Коритаров.

Според Петко Георгиев на Русия не и трябва да изважда България от ЕС и НАТО? „Напротив, трябва и България, с която да има нормални отношения в рамките на ЕС и НАТО. Ако България излезе от тази си роля тя губи стратегическия си смисъл.”, каза журналистът.
bTV, “120 минути”

[spider_facebook id=”1″]