Сега четете
Народният театър като фабрика за звезди

Народният театър като фабрика за звезди

Народен-театър-Иван-Вазов-4-h700Интервю с Павел Васев – директор на Народен театър „Иван Вазов“.  Когато един човек с чисти помисли влезе в трупата на театъра, талантът на колегите му много бързо го заставя или и да стане талант, или в противен случай трупата го изхвърля. Така че, може да се каже, че това е една фабрика за звезди, заяви директорът на Народен театър „Иван Вазов“ Павел Васев.

Камерата на „Факторът Кошлуков“ стигна до местата, където публика не се допуска – всичко това, което остава скрито от наблюдаващите представлението.

Оказва се, че театърът разполага уникални съоръжения, които се намират на 12 м под нивото на сцената. Механизмите за движения са на 80 години, а по цялата сцена няма нито един квадратен метър, който да не се движи поне в две посоки, обясни Павел Васев.
Той допълни, че има по-модерни техники за провеждане на представления, но това, с което разполага театъра е наистина уникално.

В Народния театър един цял декор на спектакъл може да бъде преместен вляво или вдясно, да потъне, да се качи цял нов декор или касетата с въртящия се кръг да се вдигне на сцената, обясни директорът.

По случай 110-годишнината от създаването на Народния театър, ръководството планира няколко събития за отбелязване на юбилея.

На 22 октомври ще се състои втората премиера на спектакъла „Хъшове“ на Сашо Морфов. Преди 10 години на тази дата се случва първата премиера, а представлението е най-успешното за историята на театъра през последното десетилетие.
Режисьорът Явор Гърдев подготвя премиерата на спектакъла „Жана“, която ще е на 12 септември, а колегата му Теди Москов още от юни репетира пиесата „Каквато ме харесваш“.

Вижте и

Стоян Радев вече е стартирал репетиции на „Солунските атентатори“, с която през ноември ще се отбележи годишнината на театъра.

TV7, „Факторът Кошлуков

[spider_facebook id=“1″]

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре