Сега четете
Севда Шишманова

Севда Шишманова

45ea3982dc784710b0aaa50df93dc0f3Севда Шишманова е български журналист с професионален опит в новините, актуалните и публицистични предавания на БНТ 1. Била е репортер, международен кореспондент, коментатор, ръководител на екип и автор на документални филми. Автор на статии във вестник „Капитал“ и изданията на прес група „Икономедия“.

Завършва режисура след значителен опит като автор на документални филми.

През 2002 получава наградата „SAIS-Novartis“ за международна журналистика на американския университет „Джон Хопкинс“, Вашингтон, за филма си „Незавършилата война“.

През 2009 получава наградата на Асоциацията на българските издатели „Рицар на книгата“ за реализиране на телевизионния формат „Голямото четене“.

Вижте и

Севда Шишманова е член на Управителния съвет на БНТ. Член на Националния съвет за кино. Член на Международното филмово жури на София Филм Фест 2007 и на фестивала за късометражно кино „Филмини“ през 2008 година, член на журито на филмовия фестивал „Златна роза“ 2010 година. От септември 2010 година е Програмен директор на БНТ 1.

Филмът и „Пакистан в сянката на войната“ влиза в специалната селекция на най-големия фестивал за телевизионна продукция FIPA в Биариц, Франция.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре