Сега четете
Каква интрига ни очаква на изборите? Интервю с  Васил Тончeв, социолог

Каква интрига ни очаква на изборите? Интервю с  Васил Тончeв, социолог

Васил ТончeвИма методическа разлика в данните на различните социологически изследвания. Според нашите данни излиза, че 58% от хората ще отидат да гласуват, което е нормална избирателна активност за парламентарни избори. Според „Медиана” ще гласуват 77% от хората, което не се е случвало в България. Според мен просто не са поставени съответните филтри, които да отсеят колебаещите се. Според нашите данни около 40% няма да гласуват.”

Това заяви в сутрешния блок на ТВ 7 „Добро утро, България” социологът Васил Тончев от „Сова Харис”.По негови думи разликата между ГЕРБ и БСП е съществена, а партиите, които са били в опозицията сега са с по-висока подкрепа. Той бе категоричен, че Реформаторския блок със сигурност ще прескочи бариерата. Много е заплетена ситуацията. ГЕРБ ще има най-много депутати, но въпросителните са много, тъй като най-вероятно няма да са достатъчни две партии, за да се постигне мнозинство.

Мнозинство от ГЕРБ и РБ ще бъде на ръба – между 120 и 123 депутати, каза още Тончев.По негови думи, ако хората гласуват не за личности, а за политики, ситуацията у нас би била много по-добра.„Патриотичният фронт” и АБВ също имат шанс да влязат. На тях не им достига съвсем малко. Атака е с около 1.3%, което е доста далеч от прага за парламента. ДПС са достатъчни мобилизирани. Техният проблем обаче не е вътрешен, а външен – как ги възприемат останалите политически сили и обществото. Реформи трябва в поведението им, за да се превърне партията в желан партньор”, каза още социологът.

ТВ7, „Добро утро, България”

Вижте и

[spider_facebook id=“1″]

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре