Сега четете
„Гласовете на България” – ново предаване по БНТ1

„Гласовете на България” – ново предаване по БНТ1

bntНово предаване, посветено на Предсрочните парламентарни избори 2014, започва на 5 септември по БНТ1. „Гласовете на България” ще се излъчва всеки ден, веднага след централната емисия новини „По света и у нас”. Водещи са Аделина Радева, Нора Арсова и Христина Христова – Любомирова. Предаването ще проследи политическите послания и организацията на изборния ден, но основният фокус ще бъдат реалните проблеми на хората, техните мнения и въпроси. А политиците ще дават отговор на конкретни питания.

„Зрителите знаят, че БНТ винаги е предлагала обективна и професионална журналистика. В тази предизборна кампания основният въпрос, който ще ни води е: Политиците чуват ли гласовете на хората? Извън предвидените формати, клипове също ще напомнят, че дневният ред на обществото е важният.” – заяви  директорът на дирекция „Информация” Даниел Чипев.

В търсене на отговор дали държавата се е отдръпнала от най-крайните си точки, всяка сряда от 22:00 часа ще се излъчва документалната поредица „България от край до край”. Филмите ще разказват непознати истории за граничните райони на България и ще покажат хората, които живеят там – техните лични истории и съдби, останали встрани от обществения интерес. „България от край до край” ще стигне до места, където никога не е стъпвал телевизионен екип.

Дебатите между политическите опоненти ще бъдат излъчени на 10-ти, 17-ти, 24-ти септември и 1-ви октомври от 16:30 часа по БНТ1.

Вижте и

По традиция място за сблъсък на политическите позиции ще бъдат предаванията   „Панорама” с Бойко Василев, „Референдум” с Добрина Чешмеджиева, „Още от деня”  с Димитър Цонев и „Денят започва” с Ася Методиева.

На интернет страницата bnt.bg/izbori, зрителите ще могат да следят предаванията, предизборните дебати, последните новини, както и социологическите изследвания за електоралните нагласи. Страницата дава достъп до платформата “Гласоводител”, създадена с цел увеличаване на избирателната активност и информираността на избирателите. Зрителите, също така, ще могат да правят предложения за нови теми в предаването “Гласовете на България”.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре