JA ALBUM PACKSHOTТой идва за първи път в България  специално за  петата годишнина на най-мащабното музикално турне у нас – Coca-Cola Happy Energy Tour

 Победителят в британския X FACTOR Джеймс Артър ще стане част от третия сезон на X Factor България. Той влиза в „Къщите на съдиите”, за да помогне на Саня Армутлиева в избора й на новите музикални звезди.

Джеймс Артър идва за първи път в България за един грандиозен лайв, специално по повод петата годишнина на най-мащабното музикално турне у нас – Coca-Cola Happy Energy Tour. Концертът на Джеймс Артър е част от големия финал на националното турне, който ще се състои на площад Александър Батенберг, в Софияна 14 септември. Веднага след срещата си с българските фенове, изпълнителят на “Impossible” ще си припомни тръпката от X FACTOR, но  не като участник, а вече като специален гост. Победителят в британското издание на формата през 2012 г., с ментор Никол Шерцингер, ще влезе в „Къщите на съдиите”, за да помогне на Саня Армутлиева в едно от най-трудните решения – избора на новите музикални таланти, които ще се присъединят към отбора й за големитеконцерти на живо.

Още на срещата в Лондон, организирана от Вирджиния Рекърдс като част от програмата на Жана Бергендорф в столицата на световната музика, Джеймс Артър споделя със Саня, че би се радвал много да пее пред българска публика и да гостува в предаването X Factor у нас. Неговата връзка с България е много специална, тъй като един от най-добрите му приятели е с български произход и му е разказвал много за страната ни. Само няколко месеца по-късно това вече е факт, а хилядите почитатели на британската звезда очакват с нетърпение да чуят кадифения му глас в София.

В началото на 2012 г. бъдещата звезда обитава малка боксониера в градчето Салтбърн край Мидълзбро. Въпреки че е надарен с неподражаем вокал, с характерен цвят и звучност, по това време Джеймс е лишен от възможноста да сподели уникалния си талант със света. Само две години по-късно той вече обикаля света, излизайки на сцена пред фенове, ревностно следващи всяка стъпка в кариерата му.

Музиката белязва живота на Джеймс Артър още от неговото детство. Запален по писането на авторски парчета, както и изключителен китарист,  Артър намира в музиката отдушник по време на най-трудния период в живота си. Родителите му приключват отношенията си с тежък развод, когато бъдещият изпълнител е едва двегодишен. Когато навършва 14 години ситуацията в разбитото семейство се влошава дотолкова, че Джеймс сам решава да напусне дома си и да влезе в системата за приемна родителска грижа.

Още с първата си поява на сцената в предаването Джеймс поразява цялата страна с магичната си версия на песента ‘Young’, изпълнявана в оригинал от тогавашния член на журито във формата Тулиса Контоставлос. Последвалите изключителни интерпретации на ‘The Power of Love’, ‘Let’s Get It On’ и  ‘Hometown Glory’ на Адел пък го утвърждават като многообещаващ и удивително талантлив артист.

Скоро след победата в X FACTOR излиза първият му сингъл, световният хит „Impossible”, който  още през първата седмица след дебюта си на първо място в британската класация се продава в милион и половина копия на Острова и в два милиона и половина по целия свят. Сингълът веднага се превръща и в предпочитано парче за изпълнение от кандидатите за финалисти в българския формат на шоуто, които направиха няколко запомнящи се изпълнения на песента по време на тренировъчния лагер. През 2013 г. продуцентската компания на Саймън Кауъл SyСo издава албума му „Джеймс Артър”, който заема втора позиция в класацията за албуми в родината на изпълнителя.

В момента Джеймс Артър работи върху втория си албум, а феновете му у нас ще имат възможност да разберат какви съвети ще даде той за пътя към успеха на прохождащите таланти в X FACTOR.

[spider_facebook id=”1″]