Сега четете
Чуждестранни медии за важно заключение на български учен

Чуждестранни медии за важно заключение на български учен

139901230642593Наскоро чуждестранни медии цитираха взето от печата в България важно твърдение на българския учен проф. Тодор Кантарджиев. Според него краят на тежкия свински грип е дошъл.

Въз основа на свои проучвания в България той посочва, че само 27% от заразените със силно поразяващия щам АН1 N1 са развили този грип през 2014 г. „Заразяват се сто, развиват болестта 30% с температура и симптоми, 70% не се разболяват, а само изработват имунитет – обръща внимание българският изследовател.
През зимата, ако вирусът е същият, много хора ще имат имунитет. Обаче грипните вируси се променят често. По принцип този вид грип, пандемичният, не причинява толкова тежки симптоми, но той е особено опасен за младите, бременните и хората с наднормено тегло“.

Според проф. Кантарджиев бъдещите майки трябва да се пазят от всякакви инфекции, защото те могат да станат причина за преждевременно раждане. „Посочваме, че всяко пето дете е недоносено, а 90% от причините за това са инфекции. Бременните жени трябва да се пазят като писани яйца! – възкликва ученият. – Инфекциите, които се предават по полов път, пък са в основата на безплодието в 85 процента от случаите.“

Вижте и

Любословие по  в. Лечител | стр. 2  03.09.2014

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре