1650e0c0ed23cb2ae2d828ae1d4e5c9c
[spider_facebook id=”1″]

Девет млади творци са първите отличени в програмата „Евробет – Талант”. Със стилна церемония в Амфитеатъра в стария Созопол бяха представени четирима фотографи, двама пианисти, двама вокални изпълнители и една дама занимаваща се с графика.

Събитието беше уважено от основателя на фестивал „Аполония” – проф. Димо Димов, г-жа Маргарита Димитрова, артистичен директор на фестивала, маестро Живко Петров, г-жа Яна Рупева от „Фондация помощ за благотворителността в България”, менторът в програмата Светлин Димитров и много други.

На сцената на това емблематично, както за Созопол, така и за фестивал „Аполония” място, талантите получиха своите сертификати и бяха поздравени от официалните лица.

От името на домакините приветствие отправи г-жа Маргарита Димитрова, която пожела на младежите много творческо вдъхновение и упоритост да следват мечтите си, като даде за пример маестро Живко Петров, който за първи път е бил на Аполония преди почти 20 години.

Яна Рупева от „Фондация помощ за благотворителността в България” сподели: „Уверена съм, че за нашите таланти ще се чува все повече, защото вярвам в успехите, които им предстоят. Пожелавам на всички още следващата година да представят отново тук на тази сцена своите таланти”.

Светлин Димитров заяви готовността на всички ментори в програмата, да направят необходимото, за да предадат своите знания и умения.

Ето и имената на отличените таланти:
Ангел Николов – музика, Симеон Лазаров – визуални изкуства, Калия Калчева – музика, Милен Колев – визуални изкуства, Ивелина Ямалиева – визуални изкуства Савина Топурска – визуални изкуства, Рафаела Косева – музика, Марина Василева – музика и Мария Цветкова – визуални изкуства.

Ако сте на възраст от 18 до 25 години имате възможност да представите своите идеи, постижения и опит.

Категориите в конкурса са:
• Музика (класическа, поп, рок, джаз) – вокални и инструментални изпълнители, солови или в група;
• Визуални изкуства – живопис, графика, фотография;
• Танцово изкуство – съвременен танц, индивидуални изпълнители, в двойка или група.

Участниците в програмата ще имат възможност да получат, както финансова подкрепа, така и подкрепа изявени български творци и изпълнители в конкурсните области.

Документи за участие в програмата могат да се изпращат на адрес: София 1000, бул.Витоша 65, ет.2, получател: ФПББ – за конкурса „Евробет Талант” и на e-mail: talant@eurobet.bg. Всичко за „Евробет – Талант” на http://eurobet.bg/Evrobet_Talant