Сега четете
Диана Найденова

Диана Найденова

diana-naijdenova-spira-cheliusti-61003Диана Найденова е родена на 2 декември 1974 г. в Москва. След това живее при баба си и дядо си в Хасково. В 5-и клас е, когато майка й я взема при себе си в София, през това време баща й ги е напуснал. Завършва столичната Руска гимназия. Учи икономика в Стопанската академия в Свищов, но остава в 4-и курс, защото решава, че няма нужда да продължи. Въпреки това до ден днешен икономиката й е страшно интересна.

Прекъсвайки висшето си, Найденова се връща в Хасково при баба си и дядо си, за да не е сама в София, тъй като майка й вече е в чужбина. Започва да работи в местната редакция на “Дарик”. Ръководството я харесва и я изтегля в София.

Днес Диана е сред най-известните журналисти. 

През 2013 година се омъжва за Мирослав Войник.

От 14 септември 2009 г. е водеща на предаването „Челюсти“, излъчвано в следобедните часове на делнични дни едновременно по „Дарик“, а от март 2010 има рубрика „Опасно близо“ в предаването на Росен Петров „Нека говорят“  както и в Нова телевизия.

На 17 юни 2012 г. Найденова провежда интервю с рубриката си „Опасно близо“ в предаването на Росен Петров „Нека говорят“ с еколога от Петко Цветков от фондация „Биоразнообразие“ по повод протестите срещу Закона за горите.

В интервюто със събеседника, който Диана Найденова бе поканила, тя се държа агресивно. Журналистката първо моли Петко Цветков да се извини „от името на всички спонтанно организирали се хора в интернет“ за побоя над оператора от bTV Иван Филчев, който пострада леко по време на една от демонстрациите на „Орлов мост“. Гостът отказва да се извини, обяснявайки, че няма участие в побоя, а основната вина за случилото се е на правителството. Заявлението на Цветков, че екипите на bTV са провокирали протестиращи вбесява водещата. Найденова каза, че не я интересува какво се е случило от декември (започването на действията по поправките в Закона за гората и протести срещу тях), а само нападението над оператора и „защо блокирате един двумилионен град“.

Грубото и непрофесионално отношение на журналистката се запомня с някои реплики като „аз ще подадавам началото и края на всеки въпрос“, „Може да се изкажете, когато ви позволя, защото все пак това е диалог“, „В момента се държите като абсолютен хулиган“, „Не си мислете, че сте много оригинален“ и „Говорите абсолютни глупости“.

Вижте и

Поведението на Найденова при интервюто от 17 юни предизвика остри обществени реакции и коментари, които се проявяват в коментари в блогове, Фейсбук, интернет форуми и други. Тази реакция получи отразяване в някои медии.

На 20 юни се извинява за действията си по време на интервюто, посредством сайта на bTV

На 27 юни 2012 г. Съветът за електронни медии (СЕМ) излезе със становище, в което се казва, че bTV е отразила тенденциозно протестите срещу закона за горите. Докладът на СЕМ определя поведението на Диана Найденова по време на интервюто от 17 юни като смущаващо и извън професионалните стандарти.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре