Сега четете
Google разкри амбициите си за доставки със самоуправляващи се роботи

Google разкри амбициите си за доставки със самоуправляващи се роботи

Google robotsGoogle обяви, че тества малка флота от дрони в слабо заселените части на Австралия в търсене на начини да използва самоуправляващи се роботи за доставка на стоки, пише Washington Post. Дроните, разработвани от авангардната лаборатория на най-голямата търсачка Google X, се наричат Project Wing. Компанията работи върху концепцията от две години, но изпитанията на безпилотните летателни машини са започнали в средата на август.

Дроните летят на височина между 40 и 60 метра – високо над къщите и дърветата, посочва Google. Досега са извършени повече от 30 успешни полета за доставка на различни предмети като бутилки с вода, комплекти за първа помощ и ваксина за добитъка на австралийските фермери. Отделните полети са с дължина около 1 километър. Технологичният гигант очаква, че разработката на услугата ще отнеме години. В завършен вид дроните ще летят по програмирани маршрути и ще имат софтуер, който да се справя с непредвидени затруднения като силни пориви на вятъра.

Google не е единствената компания, проучваща как безпилотните самолети могат да променят бъдещето на бизнеса. Собственикът на Washington Post и основател на Amazon Джеф Безос предизвика сензация миналия декември, разкривайки тайния си проект за дрони куриери. Facebook също съобщи за плановете си да използва роботизирани летателни машини, за да доставя интернет. Дори Disney планира да включи дрони в изпълнението на атракции в парковете си за забавления.

Любословие по ИА Фокус  29.08.2014

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре