Сега четете
Петко Савов (SAVOV)

Петко Савов (SAVOV)

български поп музикантsavov

Петко Савов е български поп изпълнител и композитор. За артистичен псевдоним използва фамилното си име.

Петко Савов е роден на 13-ти януари 1981 година в град Свищов. Прекарва няколко години в преместване от един град в друг. Заедно със семейството си живее в Пещера, София и дори за година в живописния планински град Елена. През 1988 година се установява във Велико Търново. С музика се занимава от дете. След подготовката си в музикалната паралелка на СОУ „Ем. Станев”, завършва ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, със специалност „Музикална педагогика”. По-късно се дипломира и като магистър в Музикалната Академия в Пловдив (АМТИИ).

За старт на самостоятелната си и професионална кариера като поп музикант, Савов определя 2008 година. Това е годината в която излиза дебютната му песен „Чужди неща”. Професионалната реализация на записа се случва, малко след като Савов участва в „ПОП-РОК ФЕСТ НЕСЕБЪР“. Изпълнението му тогава впечатлява Мая Райкова, която в качеството си на член на журито и представител на Българското Национално Радио, присъжда специалната награда на националната медия, а именно продуциране на песента. Савов започва работа по записа на песента в края на 2007 годината а в началото на 2008 е вече готова. В същата година песента се представя за пръв път в „БНР“ и „БГ Радио“ и се превръща в първият официален сингъл, с който Савов се представя на българската музикална поп сцена. Следва реализиране и на видеоклип към песента, с който „Чужди неща“ се разпространява и по всички български телевизии. Наред с интервюта и представяния в местните телевизии и радиостанции, музиката на Савов започва да намира място и в националните медии.

През 2010 година Българската Национална Телевизия изпраща екип, за да заснеме и излъчи в ефира си видеоматериал за него и дебютната му песен. С излизането на втората му песен и клип „Признание”, през 2012 година, Савов затвърждава появата си на българската музикална поп сцена и постепенно започва да навлиза в голяма част от българските музикални медии и техните класации. В началото на кариерата си е работил с Михаела Филева, Христина Ралева („Сладки Мечти”), Стела Петрова и много други.

Вижте и

През годините е награждаван многократно. След първите награди от почти всички музикални конкурси в своя град, Савов започва да получава признание и на редица фестивали и конкурси, далеч извън границите на Велико Търново. Носител е на награда от Съюза на Артистите в България, награда на Българското Национално Радио и десетки други.

В момента Савов заедно с певицата от Велико Търново Мирела Величкова и оператора Светослав Тодоров правят предаването „DressCode: Piano Bar“, което се излъчва по първия български онлайн ТВ канал в британската столица Лондон BBR TV. За студио екипът е избрал един от най-изисканите Пиано барове в Старата столица – J’adore.  В него Савов се изявява като водещ, музикант и певец, където заедно с партньорката си Мирела запознават аудиторията зад граница с интересни артисти – популярни и непопулярни, културни събития във Велико Търново, изложби и т.н.  

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре