maricaНова тв започва есенния сезон с променен публицистичен сутрешен блок в събота и неделя. Промяната започва на 6 и 7 септември.

Блокът отново ще се казва „Събуди се“ и негова водеща ще е пак Мирослава Иванова, но предаването вече ще е дълго – от 7 до 10 ч. Част от него ще е и 20-минутната рубрика на Диана Найденова „Карай направо“. За дебюта засега са заявени 5 интервюта с лидерите на политическите партии, които имат социологически шанс да влязат в следващия парламент. Тя ще покани всеки партиен лидер в колата си и ще кара направо с директни и ясни въпроси.

„Харесват ми кратките форми, както и нестандартното място, в което ще се вземат интервютата. Ако социолозите кажат, че и други партии могат да минат 4-процентната бариера за парламента, ще интервюирам и тях. След изборите рубриката, която ще се снима като документален филм, ще продължи с други гости“, каза Найденова пред „24 часа“.

От 10 до 11 ч през уикенда ще се излъчва предаването на Люба Кулезич.

В събота следобед публицистично предаване няма да има. Би Ти Ви е взела същото решение и за тези часове е предвидила филм.

Нова тв окончателно спира „Всяка неделя“ от програмата си. На нейно място пуска „ДикOff“ на Сашо Диков, който всяка неделя ще води по 3 часа.

Музикалното риалити „Х Фактор“ тръгва на 9 септември от 9 ч вечерта. „ВИП Брадър“ започва на 15 септември от 20 ч.