T_D015_02319Първият трейлър на ИЗМЕТ ни потапя в пътешествие из най-тъмните дебри на Рио де Жанейро – скоро в кината

ИЗМЕТ е вълнуващо приключение в най-тъмните дебри на  живота в Рио де Жанейро. Историята разказва за приятелството, оцеляването и желанието да направиш това, което е правилно. Дори в най-отчайващите моменти, доброто може да възтържествува.

ИЗМЕТ е най-новата лента на режисьора, носител на Оскар и Тони, Стивън Долдри, който е създател на „Били Елиът“. Участие в лентата взима Руни Мара, позната от „Социалната мрежа“, а с ролята си в „Мъжете, които мразеха жените“ печели световна слава, номинации за Оскар и Златен глобус и множество награди на различни фестивали по цял свят. В ИЗМЕТ тя влиза в ролята на доброволец от неправителствена организация, който живее в гетото на Рио де Жанейро и прави всичко по силите си да помогне за образованието и оцеляването на децата там.

В лентата ще видим още Мартин Шийн. Актьорът, познат на българската публика най-вече с ролите си в „Апокалипсис сега“, „От другата страна“ и „Невероятният Спайдър-мен“, както и за ролялта си на президент Бартлет в сериала „Западното крило“. Мартин Шийн е сред великите актьори, които никога официално не са били номинирани за Оскар. Той получава една номинация, която впоследствие връща. В семейство Шийн има и други актьори, но човекът надминал баща си по слава е Чарли Шийн. В ИЗМЕТ Мартин е отчаян от живота свещеник, който е изгубил надежда, че някога ще може да помогне на бразилските деца от най-ниската прослойка на обществото.

T_D017_03193

ИЗМЕТ ни пренася в най-пропадналите гета на Рио де Жанейро. Когато три момчета, които ровят в боклука, за да се изхранват, откриват заровен в отпадъците портфейл, дори не си представят, че това ще промени живота им завинаги. Тримата се забъркват в необикновено приключение в надпревара с времето, опитвайки се да завържат портфейла, да избегнат полицията, която е по петите им и да разкрият тайните, които намерената вещ съдържа. По пътя ще трябва да разграничат кой е техен приятел и кой – враг, докато сглобяват историята на притежателя на портфейла и разкриват тайни за корумпирани политици, откраднати пари и полицейско насилие. Но двама мисионери-американци – обезверения отец Джулиард и младата му асистентка Оливия – може да имат възможността да почукат на правилните врати.

Сценарист на лентата е Ричард Къртис („Наистина любов“). Лфилмът е базирана на бестселъра на Анди Мълиган.

[spider_facebook id=“1″]