Сега четете
Американските спецслужби създали секретна търсачка

Американските спецслужби създали секретна търсачка

Secret_ServiceАгенцията за национална сигурност на САЩ е създала подобна на Google търсачката за класифицирана информация на почти две дузини държавни агенции. В новата система за търсене се съдържа информация за личните данни на американците, в това число и за телефонните им разговори, съобщава Intercept, позовавайки се на документи, разпространени от бившия служител на ЦРУ Едуард Сноудън.

„ISReach е първата голяма търсачката за пълноценен обмен на метаданни за комуникация в разузнавателната общност, разработена в отговор на нарастващата потребност от събиране на данни, обработка и съхранение на големи обеми от информация, свързана с целите на разузнаването по целия свят“, се казва в секретен документ от 2007 г. година.

Към момента достъп до ISReach имат над 1 000 анализатори от 23 правителствени агенции на САЩ, занимаващи се с разузнавателни дейности. Основни ползватели на проекта са Министерството за борба с наркотиците, Федералното бюро за разследване (ФБР), ЦРУ и Разузнавателното управление на Министерството на отбраната на САЩ.

Информацията, която се съхранява в търсачката, може да се използва за установяване местонахождението на хора, определяне на кръга, с който общуват; прогнозиране на бъдещите им действия и евентуално определяне на религиозните и политическите им възгледи.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре