Сега четете
Премиера на "Бърдман" открива кинофестивала във Венеция

Премиера на "Бърдман" открива кинофестивала във Венеция

filmfestivalsСъс световната премиера на филма „Бърдман“ на мексиканския режисьор Алехандро Гонсалес Иняриту ще бъде открит Кинофестивалът във Венеция днес. Събитието се провежда за 71-и път.

Филмът с участието на Майкъл Кийтън, Едуард Нортън, Ема Стоун и Наоми Уотс е включен също в основната конкурсна програма на фестивала. Той ще се състезава за голямата награда „Златен лъв“ заедно с още 19 филма от САЩ, Иран, Франция, Италия, Русия, Турция, Япония и Китай. Повечето са световни премиери.

Председател на журито е френския композитор Александър Депла. За пръв път от основаването на фестивала през 1932 г. председателят на журито не е нито режисьор, нито актьор.

Големите творци ще се представят на кинофестивала във Венеция извън конкурсната програма. Сред тях са датчанинът Ларс фон Триер, италианецът Габриеле Салваторес, американецът Джо Данте и младият Джеймс Франко, а също португалският класик Мануел де Оливейра, който миналата година празнува 105-ия си рожден ден. Емир Кустурица и редица лауреати от предишни фестивали са заснели кино алманаха „Слова с боговете“ („Words with Gods“), който също ще бъде представен извън конкурсната
програма.

Почетната награда „Слава на кинотвореца“ ще получи Джеймс Франко.
Кинофестивалът във Венеция ще продължи до 6 септември. Първото издание на кинофестивала във Венеция е през 1932 г.

Първото издание на международния филмов фестивал във Венеция се е състояло от 6-ти до 21-ви август 1932 г., а първия филм, който е представен, е „Доктор Джекил и Мистър Хайд“ на Рубен Мамулиан.
Успехът на фестивала, надминава очакванията. Присъствието на бележити личности на киноизкуството на това първо филмово шоу довежда повече от 25 000 зрители в киносалоните.

Вижте и

Любословие по filmfestivals и ИА Кросс

[spider_facebook id=“1″]

filmfestivals

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре