fadi chehadeФади Шехаде ще участва в конференция за развитието на интернет в София

Президентът на международната организация ICANN, регулираща имената и адресите в интернет, ще пристигне в България за първата у нас конференция ICANN Studienkreis, която ще се проведе на 28 и 29 август в София.
В рамките на ден и половина в залите на Шератон ще се разискват няколко основни теми относно развитието на интернет и управлението на глобалната мрежа. В дискусиите ще участва и президентът на ICANN – Фади Шехаде.

ICANN Studienkreis се провежда всяка година от 1999-та насам, като събира експерти от частния сектор, академичните среди, гражданското общество, медиите и правителствата. Темите на събитието в София тази година ще бъдат интернет управлението, новите домейни, защитата и политиките онлайн.

Предвиден е също специален панел, на който правителствени експерти ще представят политиките, законодателството и перспективите на интернет в България. За интернет пазара у нас ще говори предприемачът Любомир Русанов от Суперхостинг.бг, а лекция за новите домейни на кирилица ще изнесе Илия Базлянков. Очаква се също лекция на мениджър от Регистър.бг.

Конференцията в София ще привлече и международни експерти в интернет областта, сред които представители на ISOC (Интернет общество, отговарящо за Интернет стандартите, политики и образование), ALAC (отстоява интересите на индивидуалните интернет потребители) и EURALO (организация, която предоставя ресурси на ICANN в Европейския регион).

„Близо 60 човека от няколко континента ще се съберат на кръглата маса да дискутират въпросите, свързани с интернет. За нашата страна е чест толкова видни личности да присъстват и да допринесат за развитието и на Интернет в България”, коментира Илия Базлянков.

Любословие по www.technews.bg  27.08.2014

[spider_facebook id=”1″]