Сега четете
“Карнавал на мечтите“ ще посрещне журито за Европейска столица на културата

“Карнавал на мечтите“ ще посрещне журито за Европейска столица на културата

Карнавал на мечтитe„Карнавал на мечтите” ще се проведе във Варна на 31 август от 17.00 ч. Инициативата е вдъхновена от кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата 2019 г. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, спонсори и дарители. Организаторите на събитието споделят, че датата за провеждането на празничната фиеста не е подбрана случайно.

На 31 август комисията, определяща победителя в конкурса за Европейска столица на културата, ще посети именно Варна. Това е амбицирало организаторите да направят всичко възможно Варна да придобие празничен и колоритен облик. За целта в пъстроцветното карнавално шествие са поканени да се включат варненските танцови школи, спортни клубове, ансамбли, детски градини, читалища, училища, културни институции, гражданите и гостите на града.

Празничната фиеста ще премине по централни булеварди на Варна. Старта ще бъде от 17:00 ч. – площад „Независимост” (до шадраваните) по пешеходна зона на бул. „Княз Борис I” и по бул. „Мария Луиза” до централния вход на Морската градина.

Една от големите атракции на празничната фиеста е най-дългата изложба на детски рисунки на открито – „Прострени цветове“, с която Варна ще се опита да влезе в рекордите на Гинес. Платната ще бъдат изложени от Катедралата до площад „Съединение” (Червения площад). В предстоящата изложба се включиха всички варненски детски градини, много арт школи и детски центрове по изкуствата. Рисунките са на тема – „Детето и морето“, „Варна – град-мечта“, „Игри“ и „Семейство“.

Други съпътстващи мероприятия в рамките на карнавала са – оn-line фотоконкурса на тема „Море и светлосенки“ и конкурсът за най-добър карнавален костюм и сценичен грим. Конкурсът ще се проведе на финалната сцена. Възможност за изява ще имат и желаещите да се включат и в двата конкурса, а отличилите се ще получат грамоти и награди.

Очаква се над 30 художници от България, Германия, Хърватия и Швеция , да изрисуват 30-метрово платно в подкрепа на кандидатурата на Варна. Инициативата ще се проведе от 9:00 ч. на 31 август на бул.” Мария Луиза” (алеята до Община Варна). Голяма част от авторите са представяли свои творби в самостоятелни и сборни изложби в едни от най-престижните галерии по света. Петима от участниците в хепънинга са носители на награда „Варна“ – Светослав Стефанов, Венци Марков, Христина Цонкова, Марина Русева, Николай Русев.

Вижте и

Празникът, посветен на кандидатурата на Варна, ще завърши с голям концерт пред централния вход на Морската градина. По време на концерта участници ще представят своя талант с песни, танци и игри. Организаторите на карнавала вярват, че той ще допринесе за една от финалните достойни изяви на Варна и призовават всички жители и гости на града да се включат в инициативата.

Любословие по Дарик 28.08.2014 г., София

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре