Сега четете
Шанс да пееш при Йордан Камджалов!

Шанс да пееш при Йордан Камджалов!

Големият диригент прави кастинг на 29 и 30 август
Един от най-перспективните млади диригенти на XXI век, „геният в света на музиката“, както още го наричат – Йордан Камджалов, набира певчески таланти за хор, с който да взриви родните и световните сцени.
Кастингът ще бъде на 29 и 30 август в театрална работилница „Сфумато“ в столицата.
За въпроси и записвания:
имейл: [email protected]
тел.: 0897 099 128.
Търсят се отлични певци (40 души) – независимо от възраст и пол; с гласове: сопран, алт, тенор и бас.
„Изискванията ми са три: хората да имат много хубав глас. Второ – да имат смелостта да мислят и да чувстват. И трето – да осъзнават, че духовността е единственото смислено бъдеще на нашата цивилизация“ – обяснява Йордан Камджалов. „Търся хора, които искат да се развиват; да дадат най-доброто от себе си; честни и смели българи, които ще провокират, ще шокират, ще моделират обществото“.
Проектът е изцяло български. Ще стартира в България, ще се реализира с българи, които ще изпълняват творби с акцент върху българското музикално и духовно творчество. Ще се разгърне, стъпвайки на българската традиция.
„През ХХ век за много кратко време в България  се създават уникални хорове. Няма международен фестивал или конкурс, в който да участват, и да не печелят награди. България винаги е пяла и ще продължи да пее!“, казва младият творец, който вече има зад гърба си реализирани 2 певчески проекта в България и 2 в Германия.
След една година диригентът планира първо национално турне, а след това ще покори световните сцени. „Искам да създам пеещо семейство от хора, които да се самовзривяват“, казва Камджалов, а ние нямаме причина да се съмняваме.
Големият музикант е само на 34 г., а е носител на десетки световни награди и отличия, сред които първа награда на Четвъртия международен конкурс за диригенти „Jorma Panula“ във Финландия (2009 г.), наградата на музикалните критици на 24-ия Централноевропейски музикален фестивал. През 2010 г. Камджалов бе номиниран от германското радио „Фазит“ за най-добър оперен диригент, а миналата година Opernwelt, най-популярното списание в света на операта, го номинира за най-добро изпълнение на годината.
През 2011 г. Камджалов безпрецедентно става първият чужденец, спечелил с пълен консенсус конкурса за генерален музикален директор и главен диригент на Оперния театър, Филхармоничния оркестър и фестивала Heidelberg Schloss Festival на Хайделберг (Германия).
През 2014 г. НАСА кръсти космическия обект 52292 с името „52292 Kamdzhalov“ – на младия български диригент.
Още за Йордан Камджалов:
http://spisanie8.bg/рубрики/личности/96.html
и
Пълната концепция на авангардния музикален проект на диригента четете в следващия брой на Списание 8, който излиза на 8 септември 2014 г.
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре