1795787_1592588830968539_1555487099939264579_nСтотици гости посрещна в импровизирания си дом на открито Българската национална телевизия в неделния ден. Медията покани своите приятели и почитатели от различни възрасти в шатра на открито на столичната улица „Оборище“ в рамките на фестивала за градска култура и изкуство „София диша“.

На „Улица БНТ 55“ беше пълно със зрители, които чакаха своя ред, за да бъдат гости на обществената телевизия. Там ги посрещаха млади и усмихнати хора и на големи плазмени екрани им пускаха избрани моменти от 55-годишната история на телевизията. Излизайки от дома на БНТ, зрителите споделяха своите впечатления.

„БНТ е вкусът на моето детство“, „С нетърпение очаквах Педя човек-лакът брада“, „Вярвам на БНТ, продължавайте да бъдете все така обективни“ – това бяха само част от спонтанните реакции на нашите гости.

Екипът на БНТ показа отблизо избрани моменти с най-доброто от четирите канала на медията – БНТ 1, БНТ 2, БНТ Свят и БНТ HD.

Кулминацията на събитието бе флашмоб, в който актьорът Ивайло Захариев, познат като ченгето Мартин от „Под прикритие“, сложи белезници на водещия на „По света и у нас“ Спас Кьосев. Зрителите коментираха, че продукциите на телевизията са толкова завладяващи, че „арестуват“ тяхното внимание.

Във флашмоба участваха лицата на националната телевизия и студенти от НАТФИЗ. Спас Кьосев бе в ролята на зрител, а Христина Христова-Любомирова и Радостин Любомиров – водещи на „По света и у нас“. Павлета Терзийска обеща и в следващите 55 години времето с БНТ да остане слънчево.

На финала всички участници отново напомниха слогана за 55-ата годишнина – „БНТ – по-силна от времето!“

[spider_facebook id=”1″]