georgi_lozanov_003Аз работя в такава сфера, която изисква политическа независимост – затова нито съм получавал политически предложения, нито бих приел подобно предложение. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Георги Лозанов, председател на СЕМ.

Факт е, че бюджетът на институцията, която председателствам, беше намален по време на предишното управление с аргумента, че не сме си вършели достатъчно добре работата по контрола на нещата излъчвани по медиите.

Може да се каже, че ние като държавна институция бяха докарани почти до фалит. Вчера обаче се срещнах с премиера Близнашки, най-вече в качеството му на министър по изборите и получих уверението, че ще получим средства, за да може да си вършим нормално работата като Съвет за електронни медии.

Нищо чудно предизборната кампания за предстоящите парламентарни избори да е кървава и изпълнена със силни сблъсъци, но е факт, че подобни очаквания имаше и за кампанията за евровота, а тя премина сравнително спокойна. В момента може би партиите внимават повечко в действията си, защото ако провеждат силно агресивна кампания може накрая тя да се обърне срещу тях.

Но съвсем естествено подобно успокоение може и да е затишие пред буря, смята Георги Лозанов. За действията и резултатите от работата на служебния кабинет няма и не може да се коментира като такива от редовно избран и управлявал кабинет, защото той и не е избран по този начин. Служебното правителство има няколко основни задачи за решаване пред себе си, включително организирането на честни и прозрачни избори и се надявам то да се справи с работата пред себе си, отбеляза председателят на СЕМ.

Любословие по БТВ, „Тази сутрин”, 26.08.2014

[spider_facebook id=“1″]