liaskovetzИнтервю с д-р Димитър Казаков, психиатър на Ловешкия затвор.  Психиатърът на Ловешкия затвор д-р Димитър Казаков разкри в сутрешния блок на ТВ7 „Добро утро, България” диагнозата на стрелеца от Лясковец Петко Савов, който на 14 март 2014 година уби баретата Емил Шарков и рани трима негови колеги. Жителите на Лясковец никога няма да забравят 14 март.

Рано сутринта екип от Специализирания отряд за борба с тероризма щурмува дома на Петко Савов. Целта е 53-годишният мъж да бъде арестуван, след като е заплашил децата, които играят в близост до дома му с разстрел. Операцията обаче е компрометирана от полицаи няколко дни преди това. Петко Савов забелязва, че те снимат дома му и се барикадира готов за бой. Посреща полицаите с огън.

На място е убит Емил Шарков, а още трима негови колеги са ранени. Няколко месеца по-късно, психиатрична експертиза доказа, че Петко Савов е вменяем и може да отговаря за действията си. За разлика от Петко Савов, неговата майка Стефанка не се срамува да каже, че не изпитва никаква вина и съжаление към близките на загиналия полицай Емил Шарков. Въпросът за вината е в ръцете на българския съд.
ТВ7, „Добро утро, България”

[spider_facebook id=”1″]