Сега четете
От площада към властта. Протестът ли заведе Виктор Стоянов в културното министерство?

От площада към властта. Протестът ли заведе Виктор Стоянов в културното министерство?

martin-ivanov-bulfotoАз съм тук, за да помогна на гилдията, да видя как работи системата отвътре. И както съм гледал с критичен поглед как се случват нещата отвън, със същия критичен поглед ще гледам процесите случващи се в сферата на културата сега, когато за известен период ще съм отвътре на случващото се.

Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Виктор Стоянов, служебен зам.-министър на културата. Много неща могат да се случат и да се променят за два месеца в областта на културата. Системата и сферата на културата са като една машина, която винаги си се движи и хората, които застават на управленски постове в културното министерство имат две опции – или просто да се движат с тази машина, или да я карат реално. Получих обаждане от служебния премиер Близнашки, който ми каза – ти преди няколко седмици беше написал във Фейсбук един пост за поемането на отговорност.

Сега ние ти даваме възможност на практика да приложиш и да защитиш идеите, които защитаваш. Ако има политическа воля и мотив на всеки, който влезе в културното министерство да промени наистина нещата, а не просто да се вози докато е на поста, този човек може да промени много неща. Проблемът на културата както и във всички други сфери между впрочем е, че има един среден ешелон в администрацията, които вместо да работят за оцеляването и просперитета на културата, те са превърнали своето оцеляване на дадените постове в изкуство, каза Виктор Стоянов.

Шансът на настоящото управление, макар и служебно е да изкара на светло нещата, които се случват в управлението на различните министерства, добави служебният зам.-министър на културата. Един от проблемите в политическия ни живот и управлението на държавата е, че разговорите по важни теми обикновено започват да се водят през медиите, а така работа не може да се свърши и един от примерите е с дебата и проблемите по консервирането на Ларгото в центъра на София.

Вижте и

Виктор Стоянов призова следващите хора, които влязат в министерството да излязат от дебелите му стени, защото това е единствения начин човек да се запознае с реалното състояние на всеки проблем и да успее да го реши правилно.

БТВ, „Тази сутрин”
[spider_facebook id=“1″]

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре