Валери СимеоновНа изборите не трябва да се гледа като на футболен мач между два отбора, от който накрая има опиянение, еуфория и разбити трибуни. За нас те са общо дело, в което всички партии трябва да гребат в една и съща лодка. Това каза в сутрешния блок на БНТ „Денят започва” председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Той сравни партиите с гребци.  Те са с различен ръст и възраст, а греблата им са различно дълги, но този плавателен съд трябва да бъде изведен на спасителния бряг, защото това е нашата България, подчерта водачът на листата на Патриотичния фронт в Бургас. Той добави, че обединението е готово да работи и да си подаде ръка с всички политически сили, с изключение на противоконституционната ДПС, в името на България и добруването на народа ни.

Според Симеонов е грозно това, което наблюдаваме през последните дни. Партийните лидери с огромно самочувствие излизат пред телевизионните камери и започват да редят заклинания и да се опитват да зомбират населението, че трябва да имат 121 депутати, защото иначе нямало да управляват. На въпрос колко мандата очаква да има Патриотичният фронт председателят на НФСБ отговори, че това ще решат избирателите.

Мога само да кажа, че патриотично настроените българи не са малко. Социолозите казват, че между 12 и 15 процента е делът им, а колко ще спечелим ние зависи от нашата кампания и от доверието, което ще ни дадат хората, заяви Симеонов. В парламента бихме се ангажирали с решаването на 15 основни проблема, които пречат за развитието на България.

Ние сме прагматични патриоти и смятаме, че на първо място трябва да се решат икономическите проблеми, тъй като това би осигурило средства за всички останали дейности. Разрешаването на проблемите в икономиката за дребния и средния бизнес са на първо място, каза още Валери Симеонов.

БНТ „Денят започва”

[spider_facebook id=”1″]