45ea3982dc784710b0aaa50df93dc0f3Уважаеми колеги,

Информираме ви, че тиражираната днес от сайта flagman.bg информация, че програмният директор на БНТ 1 г-жа Севда Шишманова е част от бургаската листа на формацията АБВ, е невярна.

След нашето опровержение тази информация вече не фигурира в сайта flagman.bg. Благодарим на колегите, които предварително се обадиха, за да проверят информацията и което спазиха журналистическите стандарти.

Ценим високо вашата коректност и усилията ви да се позовавате на сигурни и проверени източници, и вярваме, че подобна информация няма да бъде разпространена и във вашите издания.

Ето какво съобщава сайтът  flagman.bg:

Севда Шишманова влиза в бургаската листа на АБВ, от БНТ гневни (обновена)

Деян Господинов взел решението си в навечерието на предизборната кампания

Журналистът Севда Шишманова влиза в бургаската листа на формацията, създадена от президента Георги Първанов – АБВ. Тя обаче ще бъде на по-задни позиции в списъка, решението е тя да заеме 13-то място, научи Флагман.бг. Одобрените имена в челото след водача ген. Михо Михов са на шампиона по щанги Антон Коджабашев, хирургът от МБАЛ „Черноморска“ д-р Касабов, бившият регионален лидер на Евролевицата Драгомир Попов и т.н, както Флагман.бг съобщи още в петък. В неделя централното ръководство на АБВ е одобрило списъка така, както е бил предложен от местната структура.

Минути след нашата публикация за участието на Шишманова в листата в редакцията се обадиха ядосани от пиар отдела на БНТ. “Упълномощена съм от г-жа Шишманова да кажа, че информацията не отговаря на истината.”, заявиха от телевизията. Те сметнаха, че забъркването на името й е опит да бъде въвлечено в интрига. Представителят на АБВ в Бургас Петко Иванов обаче е категоричен, че журналистката ще бъде кандидат-депутат от Бургас и че името й е било подадено от София и обсъждано преди броени дни в морския град. Листата е окончателно утвърдена и името фигурира в нея, казаха от областния предизборен щаб.

Бившият лидер на БСП в Айтос Деян Господинов е новото лице на АБВ в града. Той е напуснал социалистите и се е присъединил към формацията на президента Първанов в самото навечерие на парламентарните избори. Господинов е общински съветник в Айтос, на последните местни избори той беше номиниран за кандидат за кмет, но тогава официално социалистите се явиха на вота с кандидатурата на Евгени Врабчев.