Сега четете
Живот във висшето общество от Джон Брейн представя Сиела

Живот във висшето общество от Джон Брейн представя Сиела

Put-kum-VO-finЖивот във висшето обществоФормат: 60/90/16

Обем: 260 с.
ISBN: 978-954-28-1555-6
Гръбче: 21 мм
Превод от английски: Цветан Стоянов и Александър Хрусанов
Цена: 13 лв.
Излиза: август 2014

Джон Брейн (1922–1986) е британски писател и представител на популярния в английската литература кръг „сърдити млади хора“. Като млад пише стихове и разкази, но не ги публикува. Автор е на повече от десет романа, става популярен най-вече с Път към висшето общество и Живот във висшето общество. Път към висшето общество е екранизиран през 1959 и 2012 г.

Романът Живот във висшето общество е продължение на Път към висшето общество, като действието се развива десет години по-късно. Джо Лемптън е вече на 35 години, има две деца от богатата наследница Сюзън Браун – тя е неговият ключ към така мечтаните успех, власт и богатство. Вече е успял да усвои добре порядките на висшата класа и да се впише в тази нова среда, но не е забравил ненавистта си към нея. Макар да го преследва споменът за самоубилата се заради него Алис Айсджил, в която е бил истински влюбен като по-млад, сърцето му е завладяно от умната и привклекателна Нора Хоксли.

Ще разбере ли Сюзън за връзката им? Този път Джо Лемптъм ще избере ли любовта пред кариерата и съпругата си? Какво ще е съдбата на семейство Лемптън?
Предстояха ми още хиляда вечери, през хиляда такива ве¬чери щях да слушам подобни хора. Благоденстващи недоволни¬ци на средна възраст, солидни, разумни граждани; неусетно в усилието си да не ги обиждам, аз щях да стана точно като тях. Ще чакам своя ред, за да се оплаквам, ще чакам своя ред, за да получа удар, ще чакам своя ред, за да умра. Всичко беше уреде¬но; бях взел това, което желаех, и сега плащах първата вноска.

Вижте и

[spider_facebook id=“1″]

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре