ninja“Костенурките нинжда” идват от днес в игрален вариант. Адаптацията на комикса е на продуцента Майкъл Бел от “Парамаунт пикчърс”, а режисьор е Джонатан Лийбесман (“Сблъсъкът на титаните”, “Битка Лос Анджелис: Световна инвазия”). Създателите на екшън фантастиката се водят от познатата съвременна история за легендарните нинджи, любимци на няколко поколения.

Ню Йорк има нужда от герои. Градът тъне в мрак, откакто Шрьодер (Уилям фичнър) и предвожданите от него нинджи от клана Фут са затегнали желязната си хватка около всички -от полицията до политиците. Бъдещето изглежда също толкова мрачно, докато четирима прокудени братя, излезли от градските канали, не откриват съдбата си като костенурките нинджа. Те ще трябва да се съюзят с безстрашната репортерка Ейприл 0’Нийл (Мегън фокс) и нейния оператор майтапчия Върнан фенуик (Уил Арнет), за да спасят града и разгадаят коварните планове на Шрьодер.

Сценарият е поверен на трима – Джош Апелбаум и Андре Немек (“Мисията невъзможна: “Фантом” и “Наричана още”), Ивън Дохърти, подписал “Снежанка и ловецът” и “Дивергенти”. В останалите роли са Аби Елиът, Джеръми Хауърд, Упи Голдбърг, Пийт Плозек.

Още с излизането си на екран, “Костенурките нинджа” оглавиха бокс офис класациите в САЩ и Канада с приходи от 65 млн. долара. На световния пазар лентата спечели още 28,7 млн. долара. Така чистите печалби стигнаха 93,7 милиона долара.

Заради отличния резултат студиото обяви, че планира продължение, което ще излезе по екраните на 3 юни 2016 година

[spider_facebook id=”1″]