Сега четете
Публично извинение за обидни послания във фейсбук

Публично извинение за обидни послания във фейсбук

Mirel Palada roГоворителят на румънското правителство публично се извини на журналистите, които са се почувствали обидени от негови публикации във Фейсбук, съобщи в. „Гъндул“.

Посланията, публикувани от държавния съветник Мирел Палада, говорител на правителството, в профила му в социалната мрежа преди дни предизвикаха остра реакция от страна на Румънския клуб на журналистите.

„Тази вечер имаше един, който беше репортер в „Гъндул“, а преди това беше в Хотнюз, който се пенеше на моята страница. Какво удоволствие е да го екзекутирам електрически!“ и „Ето така печем на шиш антиправителствени прасенца и ги блокираме и пием по една бира в памет на душите на покойниците“, написа на страницата си във Фейсбук Палада.

Веднага след това правителственият говорител поднесе „публичните си извинения на тези, които са се почувствали засегнати от начина“, по който се е изразил „в личната си страница във Фейсбук по адрес на някои журналисти“.

Вижте и

„Уважавам правото на свободно изразяване на всеки журналист и смятам за много важна ролята на пресата в една демокрация. Докато съм говорител на правителството, ще оценявам достойния труд на журналистите и ще правя всичко, което ми е по силите, за да защитавам принципите на професионализма, социалната отговорност, толерантността, здравия разум, демокрацията и правовата държава“, се посочва в писмо, адресирано до председателя на Румънския клуб на журналистите, сканирано и публикувано в страницата на Палада във Фейсбук.

Отговорът на Палада идва, след като Румънският клуб на журналистите изпрати писмо до премиера Виктор Понта, в което критикува остро публикациите на Палада по адрес на журналистите и „неадекватния за позицията и обществените му отговорности език“ и призова правителствения говорител да се извини публично.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре