Албена5 огромни торти приготвят в курорта Албена за 45-годишния му рожден ден, който е в неделя – 24 август. За тях ще се използват 3300 яйца, 140 кг захар, 110 кг брашно, 250 кг крем, 75 кг паста „Дама”. Размерът на всяка торта ще бъде 2.00 м х 1.20 метра, а теглото й – 140 килограма.

По създаването на общо 700-килограмовата вкусотия са запретнали ръкави майстор-сладкари на Албена Румен Сребков, Ивелина Цветкова, Антония Драгнева, Веселина Димова и Тодор Тодоров. Те обещават всяка от тортите да е уникална по вкуса си. Приготовленията ще отнемат на майстор-сладкарите около 2 дни.

Официалното разрязване на тортите ще е в 21.30 часа на 24 август, на зелената поляна пред хотел „Добруджа”. Тогава ще пеят в юбилейния концерт Маргарита Хранова, Веселин Маринов и много други приятели на Албена.
На саприфена вечеря събира ръководството на „Албена”АД съзидателите на курорта, работилите в него през годините, които са и авторите” на марката „Албена”.

pristigat-pyrvite-turisti-po-iujnoto-chernomorie-145268

По този повод те ще получат позлатена значка „Албена” и фотоабум. Събитието ще е във вариете-театъра. То ще предложи на над 250 гости тематична фоторазходка от първата копка на комплекса през 1969 г. досега, както и много спомени, разказани от първо лице. Саприфът бил символ на 45-годишнините, затова така е избрано името на „родовата” вечер на Албена.