Сега четете
Финансираше ли някой протеста срещу кабинета „Орешарски”?

Финансираше ли някой протеста срещу кабинета „Орешарски”?

antoaneta conevaОт една година се развиваше опорната точка, че протестите в страната срещу бившето правителство не са спонтанни, че те са финансирани от чужди организации и отстояват неясни интереси. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Антоанета Цонева от „Протестна мрежа”, председател на Управителния съвет на Института за развитие на публичната среда.

Тя коментира, че материалите в медиите в тази връзка обикновено са публикувани в медии близки до Делян Пеевски и майка му или са публикувани анонимно или чрез псевдоним.

Не, не е вярно, че съм взимала пари за извършването на каквато и да е дейност по време на протестите каквито публикации има във вестник „Труд”, където пишеше, че американски организации са финансирали с 6 милиона л
Това, което прави в момента Петьо Блъсков са едни опорни точки, добави тя. Организацията, в която работя е кандидатствала по проекти и спечелила абсолютно легално финансиране по тях. Тези средства не са мои лични средства, получени за някаква собствена облага. Тези пари са, за да може института, в който аз работя да извършва дейността си.

Утре „Протестна мрежа” ще има среща с премиера на България и ще попитаме ДАНС и МВР имат ли данни, че протестът в България е бил финансиран по какъвто и да е начин, или той е бил спонтанен. Ако няма доказателства за някакви незаконни плащания то тезите на всички медии, включително на вестник „Труд” биха се разбили на пух и прах, а това би означавало, че те просто се опитват да създават несигурност и недоверие в гражданите на България.

Вижте и

Защо аз трябва да трябва да се обяснявам за каквото и да е. В материала в „Труд” ние се опираме на факти за това, че чужди фондации са налели над 6 милиона лева в организации, управлявани от видни представители на протестите по софийските улици, което показва, че протестите срещу кабинета „Орешарски” съвсем не са били спонтанни, а са били платени и режисирани. Това каза от своя страна издателят Петьо Блъсков, който се включи в разговора по телефона.

БТВ, „Тази сутрин”
[spider_facebook id=“1″]

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре