Сега четете
След убийството на бизнесмена Семко Семков: версиите, хипотезите и анализите

След убийството на бизнесмена Семко Семков: версиите, хипотезите и анализите

ivo nikodimov bntИнтервю с Иво Никодимов, журналист, Димитрина Стамболова, главен редактор на вестник “Ботевградски новини”, Тихомир Безлов, Център за изследване на демокрацията

Има данни, че през последната една година бизнесът на убития вчера Семко Семков не е бил във възход, това заяви в студиото на “Денят започва” журналистът от БНТ1 Иво Никодимов, и допълни, че причините за екзекуцията му се търсят между бизнеса и личните взаимоотношения. Семков се е занимавал с дърводобив и строителство. Не е отказвал и пари назаем и една от много сериозните версии, по които се работи е, че негов длъжник е извършил престъплението.

Не се изключват и изострени бизнес взаимоотношения, свързани с дърводобива. Двама души са се занимавали с дърводобив в този район и те са монополизирали тази дейност – това са Семков и неговият конкурент. В резултат на работата им горите в Ботевград са доста оредели. Никодимов обясни, че дърводобивът е бизнес, в който трудно се допускат нови играчи. Не са тайна взаимоотношенията на Семко Семков с бившия депутат Емил Димитров и се знае, че бизнесменът не е случаен човек.

Той има и ловно стопанство, в което гостуват близки до властта хора. Никодимов припомни и за личните взаимоотношения на Семков с именити български спортисти. Очевидно убийството е извършено около полунощ от човек, който е проследил Семков. Прави впечатление, че са изстреляни 5 куршума, но никой не е чул. Тялото е намерено сутринта.

По телефона Димитрина Стамболова, главен редактор на вестник “Ботевградски новини”, посочи, че в последното си интервю Семков е направил декларация, че иска да се занимава вече с бизнес, който няма нищо общо с политиката и нуждата да имаш протекции от управляващите.

Вижте и

Според Тихомир Безлов, Център за изследване на демокрацията, основният въпрос е дали става въпрос за тенденция. По думите му тук става въпрос за отделен инцидент. Дърводобивът е много сенчест бизнес. По различни оценки става въпрос за около 200 млн. годишно, които се разпределят в тоя кръг бизнес кръгове. Потискаща е картината на това, което се случва с гората около Ботевград, посочи Безлов.

БНТ „Денят започва”

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре